KARDEMİR İLE HÜKÜMET YOLLARI AYIRIYOR MU? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR İLE HÜKÜMET YOLLARI AYIRIYOR MU?

KARDEMİR İLE HÜKÜMETİN ARASI AÇILIYOR MU?

Bu haber 20 Ocak 2016 - 22:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

KARDEMİR İLE HÜKÜMETİN ARASI AÇILIYOR MU?

KARDEMİR’İN 2015 YILINDA ZARAR AÇIKLAMASI, KARDEMİR A.Ş GİBİ CEVHERDEN ÜRETİM YAPAN TESİSLERİN ZARAR ETMEDİĞİNİ, FAKAT KARDEMİR A.Ş’NİN EMSALLERİ KARŞISINDA NEDEN ZARAR ETTİĞİNİ ŞİMDİ ANKARA SORGULUYOR.

 

KARDEMİR A.Ş. Yönetimi göreve ilk geldikleri 2002 yılında 90 Milyon Dolar borcunu silen AK Parti hükümeti ile şimdi yol ayrımına mı geliyor?

KARDEMİR A.Ş, Dünya Demir Çelik Sektöründe yaşanan global kriz karşısında 2015 yılının 9 ayında 211 Milyon TL borç açıklamış, yine geçtiğimiz yılı yaklaşık 350 – 400 Milyon TL gibi bir zarar ile kapatacağı tahmin ediliyor. Öte yandan yatırımlar ile ilgili aldığı 750 Milyon Dolar kredi borçlarının geri ödeme süreci içine de girildiği belirtiliyor.

Üç Milyon ton üretim yapacağı hesaplanmasına rağmen, yatırımlar sonunda hala iki milyon ton üretim yapabilen KARDEMİR’in global demir çelik krizine de hazırlıksız yakalanması, içinde bulunduğu mali tabloyu daha da olumsuz hale getiriyor.

AK Parti Hükümeti 2002 yılında KARDEMİR’in 90 Milyon Dolar borcunu silmesi ile yönetimin elini daha da güçlendirmişti. Aradan geçen 13 yıllık sürede KARDEMİR’in borcunun 750 Milyon Dolar’a çıkması, 90 Milyon Dolar borcu silen Hükümet üyelerinin şimdi dikkatini çekmeye başladı.

KARDEMİR NEDEN ZARAR EDİYOR

KARDEMİR A.Ş gibi cevherden üretim yapan tesislerin zarar etmediğini, fakat KARDEMİR A.Ş’nin emsalleri karşısında neden zarar ettiğini şimdi Ankara sorguluyor. Bu sorgulama çerçevesinde KARDEMİR A.Ş Yönetiminin şirketle olan ticari ilişkilerinde ciddi kazançlar elde ettikleri iddiaları da dikkat çekiyor. Yönetimin KARDEMİR üretiminden ton başına 10-15 Dolar kendi şirketlerine kazanç aktardıkları, 13 yılı aşkındır şirket üzerinden edilen karın şimdiki borcunu karşılayacak boyutta olduğu iddiaları yargılandıkları mahkemelerde gündeme gelmişti.

İŞÇİYE ASILSIZ BİLGİLER Mİ AKTARILIYOR?

KARDEMİR A.Ş’de çalışan yaklaşık 4 Bin işçiye kısım müdürleri aracılığı ile asılsız söylemler empoze edildiği de konuşulmaya başlandı. İşçiler arasında KARDEMİR A.Ş’ye Ankara’nın destek vermediği ve daha da enteresanı köstek oldukları yönünde söylentiler konuşuluyor. Bu söylentiler ile ilgili Ray ihalesinin İtalyanlara bilerek bırakıldığı iddiaları da var.

KARDEMİR’DE YENİ MÜDÜRLÜKLER KURULUYOR

KARDEMİR A.Ş’de daha önce 20’yi bulmayan kısım müdürlüklerinin 50’yi geçtiği, önemli stratejik müdürlüklere muhalefet partilerin içinde aktif siyaset yapan kişilerin getirildiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan KARDEMİR A.Ş’ye son aylarda alınan kapsam dışı personellerin ise tamamen muhalefet parti yöneticilerinin akrabaları olduğu da siyasi kulislerde konuşuluyor.

  Diğer yandan Kardemir’de Mart ayında ücretsiz izinlerin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

MEHMET ALİ ŞAHİN SESSİZ

Hükümeti oluşturan AK Parti’nin en önemli isimlerinden olan AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in ise tüm bu gelişmeler karşısında sessizliğini koruduğu gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde KARDEMİR’deki tüm bu süreç ile ilgili bir çıkış yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Cekic21 Ocak 2016 / 21:55Yanıtla

Ben hissedar yatırımcı olarak cok zor ve sıkıntılı günler yaşıyorum. Bu AKP, SPK ve KARDEMİR yönetimine güvenerek yatırım yaptım eğer bu işlerde bir filim vaR ise Benim hakkımı yiyenin ALLAH hastalıklardan kurtarmasın sürüm sürüm sürünsün haram zıkkım olsun