“Bayrak Reklam Aracı Değildir” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

“Bayrak Reklam Aracı Değildir”

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu’da elektrik direkleri ve otobüs duraklarına yapıştırılan Türk Bayraklarının sökülmesi ile ilgili gazetemizin sorusunu yanıtladı. Aksoy, Türk Bayrağı Kanunu gereği, Bayrağın üzerine yazı ve dernek amblemi konamayacağını belirtti.

Bu haber 17 Haziran 2014 - 13:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

 

bayyyy

Safranbolu Ülkü Ocakları, Diyarbakır, Lice’de yaşanan Bayrak indirme olayına tepki göstermek amacıyla kentin ana caddelerindeki elektrik direklerine ve otobüs duraklarına yapıştırdıkları üzerinde İstiklal Marşının ilk iki dizesinin ve Ülkü Ocaklarının ambleminin bulunduğu Türk Bayrağının Safranbolu Belediyesi Temizlik İşçileri tarafından sökülmesine ilişkin çıkan olumsuz tepkilere cevap veren Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bayrak kanunu gereği Türk Bayrağının üstüne herhangi bir amblem ve yazı yazılamayacağını hatırlatarak “ Bizim mülkiyetimizdeki Otobüs durakları ile elektrik direklerine Ülkü Ocakları tarafından yapıştırılan bayraklarda Ülkü Ocaklarının amblemi var.

Bayrak kutsaldır ve Bayrak kanunu gereği Bayrağın üstüne yazı ve amblem koyamazsınız. Ama burada Bayrağın üzerinde Ülkü Ocaklarının amblemi vardır. Bayrak reklam afişi gibi düzenlemez. Bayrak orijinal hali ile Bayrak gibi asılır. Yarın gelir bir başka dernek, bir başka kişi Bayrağın üzerine başka amblem ve başka bir söylem yazıp asar. Biz bu tür şeylere müsaade edemeyiz.

Bizim mülkiyetimizde olan alanlara üzerinde slogan bulunan, tamamen Bayrak Kanuna muhalefet eden afişler yapıştırılamaz. Bayrak hepimizin, Bayrak Türk Milletinin en kutsal değeri, bu şekilde üzerine yazı yazılarak amblem basılarak kullanılamaz” dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.