ABD BÜYÜKELÇİSİNİ ŞAŞIRTAN CEVAP! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

ABD BÜYÜKELÇİSİNİ ŞAŞIRTAN CEVAP!

Bu haber 17 Mayıs 2016 - 15:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, bir dizi ziyaretler için geldiği Karabük’te Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaretinde ‘Muhalefet belediyelerin kaynak konusunda serzenişlerini duyduklarını ve aynı sorunun kendilerinde olup olmadığı’ sorusuna MHP’li belediye başkanının verdiği ‘Onlar hikaye yazıyor’ cevabı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Karabük Üniversitesinde yapılacak sosyal aktive programı için Karabük’e gelen ABD Büyükelçisi Bass, ilk olarak Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’na makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Büyükelçi Bass daha sonra Karabük belediyesine geçerek Başkan Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti.
Kendisi için dışarı çıkabildiği günün çok iyi gün olduğunu ifade eden Bass, “Ama özellikle Ankara dışına çıkabildiğim günler çok çok iyi günler oluyor. Bana bu fırsatı tanıdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Sanırım bütün başkentlerin ortak özelliği kendi gündemleriyle kendi içinde yoğunluklarıyla daha ziyade politik işlerle çok meşgul oluyorlar dolayısıyla dışarı çıkmak önemli” diye konuştu.
“ONLARIN HEPSİ HİKAYE YAZIYOR”
Bass, “Kaynaklar konusunda başka illerde muhalefet partisinden olan belediye başkanlarından zaman zaman serzenişler duyuyoruz. Yeteri kadar kaynaklar ulaştırılmadıkları bağlamında. Merak ediyoruz sizin için sorun oluyor mu?” sorusuna Vergili, şöyle cevap verdi: “Onların hepsi hikaye yazıyor. Ben de muhalefet bir belediyesi olduğum dönemden buya hiçbir kaynak sıkıntısı yaşamadım. Kaynağı en iyi şekilde kullanıyoruz. Rüşvet konusu dünyanın her yerinde var. Amerika’da ve Avrupa da bile var. Ben ayrıca Avrupa Yerel Yönetimler meclis üyesiyim. Gündemimizdeki en fazla konu rüşvet sorunu oluyor. Ben bu belediyenin kapısından içeriye girdiğim günden itibaren rüşvet kelimesi girmemiştir. Elinizdeki kaynakları düzgün kullandığınız zaman bir sıkıntı olmuyor. Bizler belediye bütçesi ile Karabük’te büyük projeler yapıyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.