AK Partili Hamarat’tan 28 Şubat Değerlendirmesi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

AK Partili Hamarat’tan 28 Şubat Değerlendirmesi

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA HAMARAT, “28 ŞUBAT, SİYASİ TARİHİMİZDE KARA BİR LEKEDİR” DEDİ

Bu haber 28 Şubat 2015 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 28 Şubat darbe girişimini yıl dönümünde değerlendirmelerde bulundu.

Hamarat yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ın milletin milli ve manevi değerlerine kast eden, birliği ve bütünlüğü tehdit eden, bir takım dış güçlerle birlik olup, demokrasiyi askıya almak isteyen bir zihniyetin ürünü olduğunu söyledi. 28 Şubat sürecinin sözde irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli yürütülen bir süreç olduğunu belirten Hamarat, “Bu süreç Türkiye’nin siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu dönem, Türkiye’de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda demokrasinin, özgürlüklerin askıya alındığı, baskı ve zulümlerin arttığı bir dönemdir” dedi.

“POST MODERN DARBE”

Yaşananların post-modern darbe olarak da adlandırıldığını, etkisinin bin yıl sürecek denilerek özgürlüklerin askıya alındığını, demokrasi ve millet iradesinin postallarca çiğnendiğini vurgulayan Hamarat, “Bin yıl sürecek denen bu utanç günleri çok değil yaklaşık 5 yıl sonra sonlandırılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Erdemliler hareketi olarak yola çıkan, 2001 yılında milletin sinesinde kurulan ve 2002 yılında iktidar olan AK Parti’yle demokrasi ve özgürlük tartışma ve baskı konusu olmaktan çıkartılmıştır. Demokrasiyi sonuna kadar güçlendirmeyi amaçlayan ve her türlü darbe girişimine şiddetle karşı çıkan AK Parti ve onun kadroları, milletimizin desteği ile tarihimizde kara bir leke olarak lanetle hatırlayacağımız 28 Şubat sürecini tasfiye etmiştir” diye konuştu.

“DOST MODERN DARBE”

Milletvekili Hamarat açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz AK Parti iktidarı olarak bin yıl sürecek denilen 28 Şubat darbe girişimini ortadan kaldırmışken, yıllar içinde bir biçimde devlete sızmış, dış bağlantıları olan, dünyanın belli merkezlerinden yönetilen 28 Şubat’ın komutanlarına övgü düzenlerce, ‘Dost-Modern Darbe’ olarak adlandırılan bir darbeyle karşı karşıya kaldık. 17-25 Aralık süreci, Yeni ve Güçlü Türkiye’nin önünü kesmek isteyen bir zihniyetin ürünüydü. Uluslararası boyutları da olan ön kesme hamlesinde taşeron olarak Paralel İhanet Çetesi vazife almıştır. Bu çete, kendilerine göre her türlü hesabı kitabı yapıp, çeşitli senaryolar yazıp, montaj kasetler üretip, mahrem dinlemeler yapıp, kanunsuz ve hukuksuz, hatta terör olaylarını da içine alan bir takım işlere girerek, hükümeti düşürmeyi amaçlamışlar, Türkiye’de kaos ve ekonomik istikrarsızlık hedeflemişlerdir.”

“PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECEK”

Hamarat, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Ancak hesap etmedikleri oldu. Yeni Türkiye, Büyük Türkiye davasının lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve millet iradesine sahip çıkma azmi, darbecilerin, hainlerin hevesini kursağında bıraktı. Milletimiz, kendisine hizmet edene, ülkesini büyütene sahip çıktı, destek verdi. Bu ihanet şebekesinin iftira kampanyalarına itibar etmedi. Bundan sonra da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kararlı mücadelesiyle hep birlikte, milletimizin de desteği ile sonuna kadar Paralel İhanet Çetesiyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla kazanımlarımıza, bu milletin iradesine ipotek koyma arzusuna geçit vermeyeceğiz. Yüce Allah bir daha 28 Şubat ve 17-25 Aralık gibi darbe girişimlerini bu millete yaşatmasın, birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. 2023 hedeflerine doğru yürürken Rabbim bize bu kutlu dava yolunda güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.