Bakan Elvan: “Bizi Eleştirenlere Verilecek En Güzel Cevap Ordu-giresun Havaalanı’dır” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Bakan Elvan: “Bizi Eleştirenlere Verilecek En Güzel Cevap Ordu-giresun Havaalanı’dır”

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN, ORDU-GİRESUN HAVALİMANI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Bu haber 06 Şubat 2015 - 15:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, inşaatı bitme aşamasına gelen Ordu-Giresun Havalimanı’nın ülke olarak gurur duyulabilecek bir yatırım olduğunu belirterek, “Bizi bataklıkta havaalanı yapılamaz diyenlere en güzel cevap Ordu-Giresun Havalimanı’dır. Biz bataklığa da, denize de havaalanı inşa eden bir ülkeyiz. Bizi eleştirenler Türkiye’yi 50 yıl geriden takip ediyor” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Samsun-Çarşamba Havaalanı’na özel uçakla gelen Bakan Elvan, buradan helikopterle Ordu-Giresun Havaalanı inşaatına geldi. Bakan Elvan’ı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye başkanları ve çok sayıda sivil toplum teşkilatı temsilcisi ve parti yöneticileri karşıladı. İlk olarak havaalanı şantiyesine giderek burada brifing alan Bakan Elvan, daha sonra basın açıklaması yaptı. Bakan Elvan, dünyada denize dolgu yöntemiyle sadece biri Japonya’da, diğeri Hong Kong’da olmak üzere iki yerde havaalanı bulunduğunu, 3.’sünün ise Ordu-Giresun Havaalanı olduğunu söyledi.

“GURUR DUYULACAK BİR YATIRIM”

2.5 milyon metrekare alanda 36 milyon ton taş dolgu yapıldığını belirten Bakan Elvan, “Ordu-Giresun Havaalanı, bugün dünyada gurur duyulabilecek bir havaalanıdır. Bu havaalanı ile ülke olarak gurur duymalıyız diye düşünüyorum. Özellikle bizi, hükümetimizi ve Bakanlığımızı 3. havaalanı ile ilgili eleştirenlere verilecek en güzel cevap Ordu-Giresun Havaalanı’dır. Özellikle 3. havaalanı ile ilgili olarak bizim bataklıkta havaalanı inşa edemeyeceğimizi, böyle bir yatırımın yapılamayacağını çok defa yazıp ifade ettiler. Bizi eleştiren arkadaşların Ordu’ya gelip bu havaalanını görmelerini tavsiye ediyorum. Biz bataklığı geçtik, denizin üzerine de havaalanı inşa ediyoruz” diye konuştu.

“BİZİ ELEŞTİRENLER ÇAĞI GERİDEN TAKİP EDİYOR”

Bakan Elvan, kendilerini eleştirenlerin dünyayı çağın gerisinden, Türkiye’yi ise 50 yıl geriden takip ettiğini belirterek, “Onlara tavsiyem artık Türkiye’deki gelişmeleri takip etsinler. Artık Türkiye, eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye güçlü müteahhitler, mühendisler, teknisyenler ülkesidir” ifadelerini kullandı.

Havaalanı inşaatı hakkında teknik bilgiler veren Bakan Elvan, şöyle devam etti:

“Havaalanı etrafında 7 bin 250 metrelik mendirek inşa edildi. Bu mendireğin yüksekliği 7 metre 40 santimdir. Mendirek inşa edilirken her türlü hava koşulları dikkate alınarak, 100 yıl boyunca herhangi bir risk altına girmemesi yönünde planlama yapılmıştır. 2.5 milyon metreküplük alanda dolgu yapılmıştır. Pistimizin uzunluğu 3 bin metredir. Terminalimiz 3 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip olacaktır.”

“KARADENİZ GELİŞECEK”

Havalimanının bölge ekonomisine büyük desteği olacağını belirten Bakan Elvan, “Hükümetimiz son 12 yıldır Karadeniz’e olağanüstü yatırımlar yaptı. İnanılmaz bir gelişme sağlandığını görüyoruz. Ordu ve Giresun Havalimanı’nın bitmesiyle birlikte bu alanın kalkınması ve refah açısından çok önemli katkıda bulunacaktır. Diğer bölgelerle arasında önemli bir bağ oluşacaktır. Ordu ve Giresun’u bu havalimanıyla dünyaya bağlayacağız. Şimdiden bu havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum. Toplam yatırım tutarı 300 milyon liralık bir yatırırımız var bu havalimanı için. Deniz üzerine yapılan bu havalimanı deniz derinliği de 8 ile 13 metre arasındadır. Kapalı otoparkımız ve faaliyetlerin yürütüldüğü binalarımız olacak. Yüklenici firmalarımıza, tüm mühendis, teknisyen ve işçi kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 12 yıl öncesine bakacak olursanız İzmir, İstanbul ve Ankara’ya sıkışmış bir hava trafiği görülüyor, şimdi Ordu-Giresun Havaalanı ve Hakkari Havaalanımız ile birlikte 55 havalimanımız olacak” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.