Bakan Kılıç: “Ana Muhalefet Partisinin İktidar Olma Hedefi Yok” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Bakan Kılıç: “Ana Muhalefet Partisinin İktidar Olma Hedefi Yok”

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ, ANA MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDAR OLMA GİBİ BİR HEDEFİNİN OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

Bu haber 22 Nisan 2015 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ana muhalefet partisinin iktidar olma gibi bir hedefinin olmadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Atakum ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Atakum Belediyesi Yalı Cafe’de düzenlenen kahvaltıya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Kahvaltıda konuşan Bakan Kılıç, “Şimdi seçim startına girdiğimiz için de yoğun bir şekilde bazı açıklamalar yapılıyor. Bizim görev alanımız ile ilgili de bir takım konularda siyasi partiler vaatlerde bulunuyor. Ben şimdi tek tek o vaatlere girmeyeceğim. Ama şunu açıkça söyleyebiliriz ki, 2002 seçimlerine girerken o zaman bir siyasi parti vardı. Böyle ’o 1 TL olacak, bu 1 TL olacak, şu şöyle olacak’ diye bir rüzgar yaptı, şimdi hatırlayanınız var mı? Gerçekleşmesi mümkün olmayan konular üzerinde konuşmak kolaydır. Bunu şu anlamda söylüyorum. Örneğin şuanda ana muhalefet partisinin iktidar olmak gibi bir hedefi var mı? Yüzde 35 açıklayan bir siyasi parti iktidar olma hedefinde değildir. Başbakanımız ne dedi? ‘Bu seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi birinci parti çıkmazsa o zaman ben genel başkanlık koltuğunu başka bir arkadaşımıza devredeceğim. Çünkü ben görevimi yerine getirememiş olduğunu düşünüyorum’ dedi. Bunu daha önce Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken de dile getirmişti. Peki muhalefet partilerinden herhangi bir genel başkanın bunu söylediğini duydunuz mu? Bu basit bir söz değil, bu önemli bir sözdür. Bir siyasi partinin amacı millete hizmet etmek, siyasetini ortaya koymaktır. Ama hedefi iktidar olmaktır. İktidar olması gerekir ki düşüncelerini gerçekleştirsin. Seçimin bu anlamda kazanamayan partilerde ya kongreye giderler ya da koltuklarını başka birisine devrederler. Bu bizde yok. Hizmetlerimizden dolayı bizim elimizde olan kamuoyu araştırmalarına baktığımız zaman açık ara önde olmamıza rağmen Genel Başkanımız diyor ki, ‘seçimden iktidar olarak çıkmazsak, ben genel başkanlığı bırakacağım’ diyor. Bu cesareti de ortaya koyuyor” dedi.

“ONLARIN VAAT ETTİĞİNİ BİZ 2013’TE YAPTIK”

Tutamayacakları ve yapamayacakları vaatlerin peşinde olmadıklarını ifade eden Bakan Kılıç, “Ben vaatlere hiç girmiyorum. Benim bakanlığım ile ilgili olarak da bazı şeyler dile getirilmiş. Bir takım yurtlardaki hizmetlerle ilgili şeyler gündeme gelmiş. Yurtlarda internet erişimini ücretsiz olarak sağlayacakları vaadinde bulunmuş muhalefet partisi. Biz 2013 yılından beri zaten yurtlarda ücretsiz internet kullanımını sunuyoruz. Yani bizim yaptığımız şeyi vaat ediyorlar. Dolayısıyla bu noktada ben bir şey demiyorum. Biz tutamayacağımız, yapamayacağımız bir vaadi verme peşinde değiliz. Verdiğimiz sözü de yapma peşindeyiz. Dolayısıyla bizden duyduğunuz bir şey yapacağımız bir şeydir. Altı dolu olmayan, ayakları yere basmayan bir söz değildir. Yapılanları da lütfen hatırlayalım. Dün bir tanesi açıklamış, asgari ücreti bin 500 TL demiş. Bunun ekonomik alt yapısını sen nerede hazırladın. Zaten geçmişte bazı vaatler konusundaki hatalar dolayısıyla çok sıkıntı yaşadık. Onun için biz sorumluluk içerisinde hareket etmek durumundayız. Yapabileceğimizin en üstündekini yapmak durumundayız. Bunun için zaten çabalıyoruz. Ama dikkatli gitmek durumundayız” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.