Bartın’da Avukatlar Günü Kutlandı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Bartın’da Avukatlar Günü Kutlandı

BARTIN’DA 5 NİSAN DÜNYA AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI. BARO AVUKATLARI, ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI.

Bu haber 06 Nisan 2015 - 15:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bartın’da 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü kapsamında Bartın Barosu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Bartın Baro Başkanlığı tarafından, ‘5 Nisan Dünya Avukatlar Günü’ nedeniyle çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törende Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Bartın Baro Başkanı Av. Ferhat Parlatır ve baro üyesi avukatlar hazır bulundu. Törende, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta Baro Başkanı Ferhat Parlatır tarafından çelenk sunumu yapıldı.

“1958’DEN BU YANA KUTLUYORUZ”

Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, çelenk sunumunun ardandan yaptığı konuşmada, “Türkiye Barolar Birliği’nce yakın tarihlerde alınan bir kararla bundan böyle 1-7 Nisan günleri Avukatlar Haftası olarak kutlanmaya başlanmış, tüm barolarca 5 Nisan günü de Avukatlar Günü olarak 1958 yılından beri kutlanagelmiştir. Şahsım ve yönetim kurulum adına tüm meslektaşlarımızın; dünyanın en saygın ve kadim mesleği olan savunmanın Avukatlar Haftasını ve Avukatlar Günü’nü kutluyor, tüm meslektaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

“CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ”

Konuşmasında Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı da anan Parlatır, “Bartın Barosu üyelerimizden aramızdan ayrılıp Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm üyelerimizi ve değerli baro başkanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. 31 Mart 2015 Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan terör olayından duyduğumuz büyük üzüntüyü ve kınamayı basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştık. Buradan tekrar Cumhuriyet Savcısı; meslektaşımız olan Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, kederli camiamıza başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

“GÜVENLİK AÇIĞININ NEDENİ BİZ DEĞİLİZ”

Gerçekleşen terör saldırısının ardından adliyelerdeki güvenlik tartışmalarına da değinen Parlatır şöyle devam etti: “İş bu vahim terör saldırısından başlangıç anından itibaren, konunun avukatlarla hiç bir ilgisinin olmamasına rağmen, avukatları hedef alır şekilde geliştirilmesini kabul etmek mümkün değildir. Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatlar gösterilemez; avukatlara potansiyel suçlu muamelesi yapılamaz. Adliyeler özel güvenlik şirketi elemanları ile korunacak yerler değildir. Hiç kimsenin adliye içerisinde silahla dolaşmamasının gerektiği; geçmişteki somut kötü örnekleri ile de sabittir. Yargının güvenliğinin özel güvenlik şirketi elemanlarınca karşılanması en büyük güvenlik sorunudur. Yargıya bağlı adli kolluk birimi derhal oluşturulmalıdır. Usulüne uygun x-ray cihaz taramasına avukatların herhangi bir itirazı bulunmamaktadır. Yaşanan olaydan sonra tüm avukatlara yönelik aşağılayıcı hakaretamiz cümlelerin kullanılarak direk terör şüphelisi algısı yerleştirilmeye çalışılan bir operasyona dönüştürülmesini kabul etmek mümkün değildir. Her zaman koşullar ne olursa olsun müvekkillerinin adil yargılanma hakkını savunan avukatlar, bugün savunmayı savunma durumu ile karşı karşıya getirilmeye çalışılması üzüntü ve kaygı vericidir. Avukata tanınan haklar şahsına değil bağımsız yargının oluşumuna katkı sağlayan savunmaya verilen haklardır. Savunma makamı olmadan bağımsız yargı olamaz. Savunma hakkının kısıtlandığı durumda adil yargılamadan bahsedilemez. Adliyeler avukatların mesleğini icra ettiği iş yerleridir. Gelinen vahim tablo karşısında İstanbul Baro Başkan ve avukatlarına yapılan saldırıyı, avukatlar aleyhine yapılan yayınları şiddetle kınıyoruz. Yasal sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.