Bin 504 Engelli Yakını Eğitimden Geçecek « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Bin 504 Engelli Yakını Eğitimden Geçecek

BARTIN’DA DÜZENLENECEK OLAN ‘KANATLARI BİZİZ’ İSİMLİ PROJEYLE ENGELLİLERİN DAHA SAĞLIKLI YAŞAM SÜRMELERİ İÇİN ENGELLİ YAKINLARI VE BAKICILARINA YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİ YAPILACAK.

Bu haber 15 Nisan 2015 - 17:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bartın’da engellilerin daha sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla ‘Kanatları Biziz’ projesi kapsamında engelli yakınları ve bakıcılarına eğitim verilecek.

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında gerçekleştirilen ‘Kanatları Biziz’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Projenin yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasını hedeflediğini söyleyen Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Zekeriya Dal, “İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp Bakanlığımıza sunulan ve kabul gören ‘Kanatları Biziz’ projesi ile Müdürlüğümüzden evde bakım ücreti alan ve ilimizde ikamet eden bin 504 engelli yakınına eğitim verilecektir. Proje kapsamında yapılacak eğitim faaliyetleri ve seminer çalışmalarıyla bakıma muhtaç engelliler de ortaya çıkabilecek, birden fazla engelin önlenmesi ve sahip oldukları yasal haklarla ilgili olarak bakım hizmetini yürüten engelli bakıcılarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

“BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERECEĞİZ”

Proje ortağı olan Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü İbrahim Tümen ise, “Bu projenin en önemli boyutu, tek engel türüne sahip engellilerin bakıcılarının bilgi eksikliklerinden kaynaklı olarak engellinin süreç içerisinde daha fazla engele sahip olmasını önlemeye yönelik mücadeledir. İkinci, üçüncü, hatta daha fazla engelin oluşmasına sebep olan bu bilgi eksikliği, sonuçları açısından çok boyutlu bir sorundur. Ayrıca engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu bağlamda yüksekokul olarak toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alarak sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyebilen, kaliteli sağlık hizmeti elemanları yetiştirmek en önemli amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Yücel Özdil tarafından projenin işleyişi, Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Emine Arslan Kılıçoğlu tarafından da projenin amaçlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verildi. Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bartın Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen, Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Tümen, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.