Bu Yılın İlk Kruvaziyer Gemisi Limana Demir Attı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Bu Yılın İlk Kruvaziyer Gemisi Limana Demir Attı

BU YILIN İLK KRUVAZİYER TRABZON LİMANINA DEMİR ATTI.

Bu haber 23 Mart 2015 - 15:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bu yılın ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı’na demir attı.

Doğu Karadeniz’e ilk kruvaziyer gemisi bugün geldi. 250 metre uzunluğundaki ’Hamburg’ adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon’a demirledi. Bahama Bandıralı kruvaziyer gemisi, Trabzon’a bu yıl gelen ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Gelen turistler Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezerken gemi akşam saatlerinden Trabzon Limanı’ndan demir alarak Batum Limanı’na hareket edecek.

Batılı kurvaziyer turistleri için Doğu Karadeniz, Norveç’in fiyortları, Alaska’nın buz dağlarından daha cazip ve heyecan verici olduğunu belirten Doğu Karadeniz Kruvaziyer Platformu Kurucu Başkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 17-20 Mart tarihleri arasında Miami’de dünya kruvaziyer turizminin toplandığını hatırlattı. Hacısalihoğlu, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımının yapıldığını ifade ederek, “Kruvaziyer turizminde Doğu Karadeniz rotası büyük bir heyecan veriyor. Bu rotanın daha büyük tanıtımlara ihtiyacı var. Tanıtım arttıkça bölgeye gelen kruvaziyer gemi ve turist sayıları da hazla artıyor” dedi.

Kruvaziyer turizminde dünyada yeni destinasyonlar arayışının sürdüğünü ifade den Hacısalihoğlu şöyle konuştu:” Kruvaziyer turizminde yolcuların büyük bir çoğunluğu Amerikan vatandaşları oluşturuyor. Bunu Almanlar ikinci sırada takip ediyor. Bugüne kadar bilinen kruvaziyer destinasyonları batılı turistler tarafından çok sık tüketildi. Artık Karayip adaları, Norveç’in fiyortları bu müşteri potansiyeli için çok cazip değil. Bu tıkanıklığa yeni rotalar eklenmesi için düzenlenen Miami Fuarı’nda Doğu Karadeniz Bölgesi büyük heyecan yaratıyor. Bu havzada bulunan 7 ülke, 7 kültür. Ve bu havzadaki kurulan medeniyetler ve uygarlıkların izleri batılı turistlere büyük heyecan veriyor. Bölgede iklim kruvaziyer turizmi için oldukça üzün bir periyot sağlıyor. Mart ve Kasım aylarında bölgede kruvaziyer turları düzenlemek için çok uygun olduğu belirtiliyor. Bölgenin güvenli olması da artı bir değer olarak değerlendirilmektedir. Bu potansiyeli harekete geçiren ve bölgemize kazandıran Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanına, Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’a buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.