“BUNUN ADI AYRIMCILIK!” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

“BUNUN ADI AYRIMCILIK!”

Bu haber 14 Kasım 2014 - 22:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AYRIMCILIK

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, ilçeye yapılacak olan Meslek Yüksek Okulunun protokol imza töreninde isminden bahsedilmemesi ve kürsüye davet edilip konuşma yaptırılmamasına , “ Bu durum bana değil, Ovacık halkına karşı yapılan bir saygısızlık” dedi.
MHP’den Ovacık Belediye Başkanı seçildikten sonra ilçeye bir meslek yüksek okulu yapılması konusunu her platformda dile getirdiğini belirten Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun yaşanan olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başkan Dursun, Meslek Yüksek Okulu’nun Ovacık’a açılacak olması ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “ Göreve geldiğimiz günden buyana Ovacık’te neler yapılması noktasında sürekli düşündük. Rektör beyle bir araya geldiğimizde Meslek Yüksek Okulu konusunu paylaştım. Mehmet Ali Şahin beyle’de bu konuyu konuştuğumda nüfus azlığından dolayı bunun olmayacağını belirtmesi üzerine diğer ilçelerde olmuşsa burada da olur ve İlçemizin kalkınmasına ön ayak olur dedik. Kendisi daha sonra bunun olabileceğini söyledi. Mehmet Ali Şahin bey ve Rektör beyde bu işin içinde. Ortak akıl fikirle bu işin içinde olduk. Demek değil ki, Ovacık’ta olup bitenlere kulak ardı edeceğiz. Ovacık’ta her türlü yatırıma biz açığız. 12 yıldır kan kaybetmiş bir Ovacık var. Karabük’e indiğimde herkes Ovacık’te neler olup bittiğini ve çalışmaları soruyor. Herkesin burada birçok beklentisi var. Burada emeği geçen başta Rektörümüz ve işadamı Sedat Namal olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ovacık’ın yatırma ihtiyacı var” dedi.
30 Mart seçimlerinde yüzde 63 oranında oyla belediye başkanı seçildiğini de belirten Başkan Dursun, “Törende bize söz verilmemesi bizleri çokta üzmedi. Hatta ben o olaya Ovacıklılar adına üzülüyorum. Bu onlara karşı bir saygısızlıktır. Bana söz verilip verilmemesi çok önemli değil. Eğer bu saygısızlıkla bunu kamuoyuna bırakıyorum. Dostluklar bakidir. Kırılmak üzülmek ve duygusallığa hiç gerek yok. Adı ayrımcılık ve saygısızlıkla bunu halkımızın görüşüne bırakıyorum. Bizleri yok saymak istiyorlarsa bunun cevabını halkımız 30 Mart seçimlerinde verdi. Hizmet alan bir Ovacık olmuş olsaydı bizim buralarda işimiz olmazdı. Mehmet Ali Şahin ile seçildikten sonrada görüştüm ve bize hizmet vereceklerini söylediler. Ama akabinde böyle bir olay yaşıyoruz. Deme ki bir tutarsızlık var. Ben görevimin başındayım ve en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyim. İlçemizde İmar iflas çalışmalarını yapıyoruz. İnsanların bakış açısı bugünkü olaya kitlendi. Siyasi kaygı olmaması imkansız. Oradaki halka saygısızlık olur diye ben oraya terketmedim. Kabul etsinler etmesinler ben buranın belediye başkanıyım. Seçilerek gelmişim ve orayı terk etseydim onların durumuna düşerdim. Ben bu saygısızlığı protokole de halkımıza da yapmam. Eğer siyaset yapacaklarsa, bu halka hizmet edilecekse tutarlı olmak lazım. Biz belediyeyi devraldığımızda 1 milyon’un üzerinde borçla aldık ve tek hacizli olmayan bir arazi vardı. Tek kıymetli yerimizi Ovacık için, Rektörümüzün yer konusunda destek olun demesi üzerine 38 dönümlük alanı meclis kararı ile tahsis ettik. Zaman içersinde oraya değilde eski okulun olduğu yere yapma kararı aldılar. Yer konusunda başka yere yapacaklardı oranın yanlış olduğunu dinlerdik. Şimdiki yer doğru yer. Eğer ben buranın belediye başkanıysam ilçenin dizaynı yapmak halkın ortak fikri üzerine benim işim. Şahsım olarak benim hiçbir beklentim yok. Her beklentim Ovacık için. Ovacık’ın makam aracı, çöp aracı ve itfaiyesi yok. Bunları isterken bunların ruhsatını benim üzerime değil Ovacık belediyesi adına yapacağız. 12 yıldır kan kaybetmiş bir ilçenin nüfusunun düşmesi benim suçum değil. Bunun suçunu kendilerinde aramalılar. Ben hala daha söylüyorum projeleri yaptırıyoruz ve bitince Mehmet Ali Şahin’in yanına giderek destek isteyeceğim. Benim ona karşı en ufak bir saygısızlığımız olmaz, olmadı ve olmayacaktır. Biz siyasette yapsak MHP’den de seçilsem seçimden sonra rozetimi çıkardım ve halkın belediye başkanı oldum. Benden hiç kimse yanlış bir açıklama ve insanları kıracak söz beklemesin. Dolmuşa gelmeyiz. Bu olaydan sonra Mehmet Ali Şahin’inde çok üzüldüğünü düşünüyorum. Beni saymasalar da bende konuşmaları orada alkışladım ve protestomu yüreğimden yaptım. Orayı terk etmem onların durumuna düşmek olurdu. Düşmedim ve düşmeyeceğim de” ifadesinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.