BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL KALKINMA SEFERBERLİĞİ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL KALKINMA SEFERBERLİĞİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL ALANDA KALKINMAYI DESTEKLEMEK İÇİN YAPTIĞI PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADI. İLK ETAPTA 23 KÖYLÜ AİLEYE 300’ER ADET YUMURTA TAVUĞU DAĞITILDI.

Bu haber 28 Ocak 2015 - 12:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kırsal alanda kalkınmayı desteklemek için yaptığı projeleri hayata geçirmeye başladı. İlk etapta 23 köylü aileye 300’er adet yumurta tavuğu dağıtıldı.

Kırsalda tarımsal ve ekonomik gelişime verdiği önemi yeni oluşturulan Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile ortaya koyan Samsun Büyükşehir Belediyesi bu konudaki önemli destek programları ve projelerini hayata geçirmeye başladı.

Bu çerçevede Terme, Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ve Kavak ilçelerinde belirlenen 23 köylü aileye 300’er adet yumurta tavuğu dağıtıldı. Bölgede serbest yumurta tavukçuluğunu geliştirerek ailelere destek vermek ve kırsalda yumurta tavukçuluğunun yerleşmesini sağlamak için hazırlanan proje aynı zamanda belediye aracılığı ile yapılan bir ilk proje niteliği taşıyor.

Doğal yumurta tavukçuluğunu da özendirecek olan proje kapsamında dağıtımı yapılan tavukların ilk dönem boyunca tüm sağlık hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Bu kapsamda çiftçilere teknik ve lojistik destek de sunulacak.

YENİ PROJELER SIRADA

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölge yatırımlarına yönelik desteğinin yeni projelerle devam edeceğini belirten yetkililer özellikle hayvansal ve bitkisel üretime yönelik alt yapı desteklerinin artarak devam edeceğini belirttiler. Amaçlarının kırsalda yaşayan vatandaşların gelir getirecek yatırımlar konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi olduğunu ifade eden belediye yetkilileri, yakın zamanda hayata geçecek olan projelerle ilgili çalışmaları hızla sürdürdüklerini ve bu projeleri de kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.