CHP’li Tekin, Bakan Şimşek’in Açıklamalarına Cevap Verdi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CHP’li Tekin, Bakan Şimşek’in Açıklamalarına Cevap Verdi

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) İSTANBUL MİLLETVEKİLİ VE GENEL SEKRETERİ GÜRSEL TEKİN, MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK’İN CHP’NİN SEÇİM VAATLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ.

Bu haber 21 Nisan 2015 - 15:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

Aday tanıtımı programına katılmak üzere Çorum’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Tekin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, “emekliye çift maaş ikramiye”, “çiftçiye mazot 1,5 lira”, “taşeron işçilere kadro”, “1500 TL asgari ücreti” gibi maddelerden oluşan seçim vaatleri üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sorulan CHP’li Tekin, “Maliye Bakanı oy verecekmiş vermeden önce de CHP’ye üye olacakmış. Öyle de bir durum var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hesap uzmanı olduğunu söyleyen Tekin, “Maliye Bakanı dahil olmak üzere binlerce insan Kılıçdaroğlu’ndan ekonomi dersi almıştır. Sayın Kılıçdaroğlu kadrosu ve ekibi devletin çeşitli kurumlarında çok önemli görev yapmış insanlar. Sadece bunlar değil. Bunun dışında da uluslararası kuruluşlarda da IMF, Dünya Bankası da dahil olmak üzere pırıl pırıl Anadolu coğrafyasında yetişmiş kardeşlerimizin de bu projede önemli desteği oldu. Şimdi gelelim neticeye. Parayı nereden bulacağız. Bütün hikaye bu. İktidarın şöyle bir eleştiri olmadı. Bu yanlış projedir. Bunlar eksiktir. Bunun ötesinde para eksenli oldu” dedi.

“PROJELERİMİZ BÜTÇEYE SADECE 50 MİLYAR YÜK GETİRİYOR”

CHP’nin seçim vaatlerinin bütçeye 50 milyar TL’lik yük getirdiğini dile getiren Tekin, “Maliye Bakanı çok merak ediyorsa hangi kanal istiyorsa CHP kadroları bu ekonomi programı hazırlayanlar hazırdır hodri meydan diyoruz. Gelin 77 milyon insan da bizi izlesin. Daha israflarla ilgili o kadar kalemlerle ilgili o kadar kalem var ki üst üste koyduğumuzda 100, 150 milyar dolar gibi rakamların israf edildiğini, kurban edildiğini bunları biz söylemiyoruz, biz söylesek kıyamet kopardı. Bunun bir tanesini Bülent Arınç söyledi. ’Bu israflar olmasaydı vergi bile toplamamıza gerek kalmazdı’ diyor. Neye dayalı diyor. Bülent Arınç bunu söylerken kibarca söylemiştir. Yani bu yolsuzluklar olmasaydı emekli de, işçi de, köylü de hakkını alacaktı demek istemiştir. Onun adına kibarca israf diyor. 17-25 Aralık’taki yolsuzluğun rakamı 90 milyar avro. İnsan edin. Hadi kuldan korkmuyorsunuz, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz? Şimdi dönüp para nerede diye soruyorsunuz. Paraların hepsi var. Vatandaşlar hiç merak etmesin. Sadece namuslu haysiyetli, şerefli onurlu, bir iktidarın yöneticileri lazım. CHP’de o kadrolar var. İnşallah o kadrolarla göreceksiniz huzurlu bir Türkiye oluşturacağız” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN BU HEYECANI, COŞKUSU CHP’Yİ İKTİDAR EDECEKTİR”

Kamuoyunda son günlerde siyasi partililerin oy oranları ile ilgili yapılan anketler ve sonuçlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin anket çalışmalarının millet olduğunu belirtti. Vatandaşın tercihinin çok açık ve net olduğunu dile getiren Tekin, konuşmasında şunları kaydetti:

“Gazetelerini oluşturdular. Medyalarını oluşturdular. Kendilerine göre iş dünyası, iş şeyi oluşturdular. Yetmedi bir eksik daha var. Havuz araştırma şirketleri. Şimdi ben soruyorum o havuz araştırma şirketlerine hangi televizyonda istiyorsanız hepiniz karşıma çıkın. Elbette bir kısım araştırma şirketlerini muaf tutuyorum. Geri kalan araştırma şirketlerinin tamamı hangi bakanlıkta kaç milyon dolar iş yapıyor? Ben de o soruyu soruyorum. Öyle bakmayın kravat takıp, ekranlara çıkıp ahkam soranlara vicdanınız varsa çıkıp açıklayın. ’Hayır ben kamuda iş yapmıyorum’ diyen araştırma şirketleri çıksın bakalım. Bunlar bağımsız araştırma şirketleri değil mi? Devletin bakanlıklarında, iktidar havuzunda besleneceksiniz kendinize de araştırma şirketi diyeceksiniz. Türkiye’deki araştırma şirketlerinin önemli kısmının durumu bu. Bağımsız şirketlere baktığımızda mesela yeni bir banka araştırma yapmış. Yabancı bir banka AK Parti yüzde 37.5 geri kalanını ben söylemeyim. CHP iktidar olacaktır. Buna emin olabilirsiniz. Vatandaşımızın bu heyecanı, coşkusu CHP’yi iktidar edecektir” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.