ÇÜRÜYEN BİNANIN NASİBİ ÇIKTI! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

ÇÜRÜYEN BİNANIN NASİBİ ÇIKTI!

Yeşil mahallede bulunan Belediye Binası bundan böyle Hükümet konağı olarak hizmet verecek. Valilikteki birimler yakında binaya taşınacaklar

Bu haber 04 Ocak 2016 - 11:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2008 Yılında dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından  yeni Belediye binası olarak yapılan, fakat Rafet Vergili’nin seçilmesi ile boş kalan bina Üniversite’ye verilmişti.

Başkan Rafet Vergili tarafından Karabük Üniversitesine Tıp Fakültesi olarak kullanılması için 10 yıllığına kullanım hakkı verilen binayı, Üniversite 2015 yılı Ekim ayında Karabük Belediyesine geri iade etmişti.

VALİLİK BİNASI DEPREME DAYANIKSIZ

Karabük Belediyesine iade edilen binaya Valilik ve Valiliğe bağlı birimlerini taşınmasına karar verildi.

Hatırlanacağı gibi daha önce Valilik binasından numune alınmış, yapılan incelemeler sonrasında binanın depreme dayanıksız olduğu, güçlendirme yapılamayacağı raporu verilmişti.

Taşınma işlemlerinin yakında başlanılacağı yönünde bilgi verilirken, mevcut hükümet konağının yıkılarak yerine Merkez Cami niteliğinde Selçuklu Mimarisi görkemli bir cami yapılacağı belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
AHMET5 Ocak 2016 / 18:28Yanıtla

belediye binası olmayacaksa, valilik binası olması isabetli bir karar olmuş, valiliğe de yakışır bir bina, hayırlı olsun