DİPLOMANIN DEĞERİ! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

DİPLOMANIN DEĞERİ!

Bu haber 15 Ocak 2018 - 19:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hep denir ya,

BU ŞEHRİN SAHİBİ YOK diye…

Buna nazaran kendi değerlerimize sahip çıkmaktan o kadar çok yoksun kalmışız ki bu anlamı ifade etmekte o kadar zor oluyor…

Bu şehir ne işine, ne aşına, ne sporuna, ne de Üniversitesine sahip çıkıyor…

Elimizde kala kala Üniversite kaldı, onu da kaybetmeyelim…

Şehrin önemsediği tek şey Üniversiteli’nin bu şehre bıraktığı para…

Ev kiralarının tavan yaptığı dönemleri hatırlayalım, öğrenciyi yolunacak kaz gibi görüldüğü zamanları hatırlayalım,

Şehirlinin yapmadığını Üniversite yapmaya çalışıyor.

Karabük Üniversitesi bu yolda büyük çaba sarf ediyor.

Üniversite, diplomanın değerini artırmaya çalışıyor…

Rektör Refik Polat Üniversiteyi bilim alanında söz ettirmek istiyor, Üniversiteyi Dünya Üniversiteler arasında ilk 1000’e girebilmesi adına inanılmaz bir çalışma içerisine girmiş durumda…

Rektör Hocayla ara sıra sohbetlerimiz olur. Hoca ile son görüşmemizde üzerine basa basa söylediği ve Üniversitenin bilimsel olarak gelişmesinde büyük rol oynayacağı savunduğu akademik dergiler var. Bu dergiler hem Mühendislik fakültesinin hem de Sosyal Bilimler Fakültesinin hazırladıkları akademik dergiler.

Karabük Üniversitesi akademik yayıncılıkta diğer tüm devlet ve Vakıf Üniversitelerine göre açık ara önde bulunuyor. Bunun başlıca nedeni hem Sosyal Bilimler ve hem de Fen bilimleri alanında yayımlamış olduğu akademik dergilerin, bilim dünyasının zirve indeksleri kabul edilen Web of Science ve Scopus tarafından taranıyor olmaları. Dünyadaki Üniversitelerin akademik başarılarının ölçülmesinde Web of Science’ın alt birimi olan Incites verileri esas alınıyor. Bu nedenle Üniversitelerin ve akademisyenlerin bu indekslerde yayın yapmaları ve atıf almaları ayrı bir önem taşıyor.

Sosyal Bilimler alanındaki akademik dergi olan Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları dergisinin Editörlüğünü üstlenen Doç.Dr. Sinan Yılmaz hocam ile yaptığımız sohbette aldığımız bilgileri paylaşmak istedim.

Karabük Üniversitesinin Sosyal Bilimler alanında yayın yapan halihazırda 4 dergisi bulunuyor. Bu dergiler; Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Journal of Economy Business and Management, Journal of Social Sciences and Humanities ve Journal of History Culture and Art Research dergilerinden oluşuyor. Bu dergiler arasında Journal of History Culture and Art Research ya da Türkçe paralel adıyla Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi’nin ayrı bir yeri var.

Son üç yıldır Web of Science’da taranan dergi, kendi alanında bu indekste yer alan ilk ve tek dergi olma ünvanını korumaya devam ediyor. Sosyal Bilimler alanında Web of Science’ta taranan Türkiye kökenli dergi sayısının iki elin parmaklarını geçmediği düşünüldüğünde Karabük Üniversitesinin ne denli önemli bir başarı gösterdiği daha da iyi anlaşılıyor. Derginin ünü şimdiden ülke sınırlarını aşmış durumda. Editörlüğü Doç. Dr. Sinan Yılmaz tarafından yürütülen Derginin son birkaç sayısının yazar profili incelendiğinde Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Kıbrıs, İran, Katar, Pakistan, Bosna-Hersek gibi ülkelerden yoğun bir makale akışı olduğu görülüyor. Yayımlanan makalelerin %80 civarında İngilizce olarak yayımlanması Karabük Üniversitesi’nin dünyadaki tanınırlığını ve saygınlığını artırdığı gibi Türkiye’nin akademik karnesine de olumlu katkıda bulunuyor.

Diğer taraftan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanıve Baş Editörlüğünü Prof.Dr. Mehmet Akbaba’nın üstlendiği JESTECH Dergisi prestijli ESCI indeksi kapsamına alındı.

Güçlü ve çalışkan editörleri sayesinde JESTECH dergisi yayın hayatına çok hızlı başlangıç yaptı. Prof. Dr. Akbaba “Çok kısa bir sürede Çin, Hindistan, Ortadoğu ülkeleri, Afrika, Avrupa ve Amerika kıtalarındaki üniversitelerin akademisyenlerinden dergiye yoğun makaleler gelmeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Akbaba açıklamasında “Her ay 400’ den fazla makale almakta olan dergimiz Scopus tabanlı güçlü uluslararası hakemlik sistemini kullanarak oldukça yüksek seviyeli bir seçicilikle bu makalelerin en fazla %15 kadarını yayına kabul etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Prof. Dr. Akbaba bu seçicilikleri sayesinde derginin kısa bir sürede Scopus, EBSCOhost, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Academic Search (EBSCO), Academic Search Primer (EBSCO), TOC Primer, OmniFile Full Text Select ve Science and Technology Collection gibi uluslararası prestijli indeksler kapsamına alındığını da sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN