ESKİPAZAR’DA İSRAİL EYLEMİ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

ESKİPAZAR’DA İSRAİL EYLEMİ

Bu haber 19 Temmuz 2014 - 3:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

20140718AW147623_01
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, cuma namazı çıkışı Merkez Yusuf Bey Camisi önünde toplanan bir grup “İsrail zulmüne karşı tepki” yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe, Belediye Başkanı Dursun Baş, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sevdalı, İlçe Müftüsü M.Rauf Arcaklıoğlu, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri, daire amirleri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık bin kişi, Cami Caddesi üzerinde toplanarak “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Kahrolsun İsrail”, “Her yer Filistin”, “İsrail Zulmüne Sessiz Kalma” pankartları açtı. Merkez Yusuf Bey Camisi önünde yürüyüşe başlayan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı topluluk, “Katil İsrail hesap verecek”, “İsrail yıkılsın, Filistin’e özgürlük”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atıp tekbirler getirerek eski belediye binası önüne kadar yürüdü.Burada toplanan kalabalığa hitaben konuşan Belediye Başkanı Dursun Baş, şöyle konuştu: “Mahzun ve masum Gazze’li kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran katil İsrail kahrolsun. Müminler kardeştir. Yeryüzünde yaşayan Müslümanlar ne zaman bir beraber olursak hiçbir düşman bizi alt edemeyecektir. Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail’i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz.”
Konuşmanın ardından Gazze’de şiddete ve zulme maruz kalan Müslümanlar için dua edildi. Duanın ardından sloganlar atan grup, İsrail bayrağı yakarak olaysız dağıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.