Fatsalılardan Siyanür Tepkisi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Fatsalılardan Siyanür Tepkisi

ORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERİLDİ.

Bu haber 14 Şubat 2015 - 16:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın aranmasına tepki gösterildi. Fatsalı Çevreciler olarak kendilerini adlandıran grup, ilk olarak Fatsa Cumhuriyet meydanında bir açıklama yaptı. Meydanda yapılan basın açıklamasında Aydın Akyazı, “Fatsa-Ünye topraklarında siyanürle altın arama faaliyetlerinin hemen şimdi durdurulmasını istiyoruz ve, ’siyanürcü şirket köylerimizi terk et, defol git’ diyoruz” dedi.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından Yukarıbahçeler mahallesinde bulunan köylülerin direniş çadırı ziyaret edildi. Ziyarette mahalle halkı gelen gruba ikram olarak organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası çadırda mahalle halkına destek oldukları için çevreci gruba teşekkür eden mahalle halkı temsilcisi İsmet Atar, “Bize bugün buraya gelerek destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Gerçekten zor günler geçiriyoruz burada. Altı aydır mücadelemizi devam ettiriyoruz. Resmen cehennem azabı çekiyoruz, burası cehennem ve cehennemden bir farkı yok. Şantiye kamyonları çalışırken burası toz toprak içinde oluyor ve yaşam alanlarımızı kısıtlıyor. Özgür yaşamamız kısıtlanıyor” dedi.

Ankara’dan Fatsa’ya gelerek memleketine sahip çıkmak için burada olduğunu anlatan Aydın Akyazı, şunları söyledi: “Bölgemizde balıklarımız olmayacak, denizimiz zehirlenecek. Fındığımız olmayacak ve köyümüzde hiçbir şey yetişmeyecek. Fatsa ve bölgesinde yaşam olmayacak. Bütün gücümüzle siyanüre karşıyız ve bunun mücadelesi için buraya geldik. Siyanür bölgemizi zehirleyecek. Baba toprağımıza sahip çıkmak için bu çalışmaya biran önce dur demeliyiz. Çocuklarımızın torunlarımızın burada yaşamasını istiyoruz.”

Son olarak Ankara’dan memleket topraklarına sahip çıkmak için buraya gelerek direniş çadırını ziyaret ettiğini belirten Asım Arı, “30 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Siyanüre karşıyız ve bunun mücadelesi için buraya geldim. Siyanürle altın arayan şirketin biran önce burayı terk etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Direniş çadırında kahvaltı sonrası grup buradan ayrıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.