GÖZLER 22 OCAK’A ÇEVRİLDİ! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

GÖZLER 22 OCAK’A ÇEVRİLDİ!

Bu haber 31 Aralık 2014 - 2:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Untitled-5

KARDEMİR A.Ş Yönetimine karşı ‘Haksız Rekabet’ yaptıkları iddiası ile uzun yıllardır mücadele veren Karabük Haddeciler Derneği Eski Başkanı Murat Orhan’ın da müdahil olduğu, Karabük Asliye Ceza Mahkemesindeki dava karar aşamasına geldi.

KARDEMİR Hisselerinin %10,8’ini ellerinde bulundurmalarına rağmen başta kütük olmak üzere, üretimin %76,6’sını örtülü bir şekilde kendi şirketlerine aktardıkları yönünde iddiayı adeta tescillendiren bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Karabük Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve artık karar aşamasına gelen dava sürecinde,  mahkemenin belirlediği Marmara Hukuk Fakültesi, Ticaret ve Ceza Hukuku Akademisyenleri tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarında,  KARDEMİR Yönetiminin‘haksız rekabet yaptığı’ kanaati ortaya konuldu.

Mahkeme tarafından tayin edilen bağımsız bilirkişi raporunda, KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu, Genel Müdürü ve Satış Müdürünün yaptıkları için“Rekabeti tehlikeye sokan veya rekabetten beklenen sonuçları boşa çıkaran, rekabetin işlevsel fonksiyonel kurallarına aykırı davranış olarak nitelendirilmesi gerektiği kanaatine varıldı.” denildi.

Bilirkişi raporunda, KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu, Genel Müdürü ve Satış Müdürü ile ilgili özetle şu açıklamalara yer verildi

“Gerek eski Ticaret Kanunu Madde 57’de yer alan, hüsnüniyet kaidelerine aykırı bir şekilde elde ettiği veya öğrendiği imalât veya ticaret sırlarından haksız yere faydalanmak veya onları başkalarına yaymak; Rakipler hakkında da cari olan kanun, nizamname, mukavele yahut mesleki veya mahalli âdetlerle tâyin edilmiş bulunan iş hayatı şartlarına riayet etmemek”, Yeni Ticaret Kanunu Madde 55’de yer alan, Üretim ve iş sırlarını hukuka aykırı olarak ifşa etmek; özellikle, gizlice ve izinsiz olarak ele geçirdiği veya başkaca hukuka aykırı bir şekilde öğrendiği bilgileri ve üretenin iş sırlarını değerlendiren veya başkalarına bildiren dürüstlüğe aykırı davranmış olur. İş şartlarına uymamak; özellikle kanun veya sözleşmeyle, rakiplere de yüklenmiş olan veya bir meslek dalında veya çevrede olağan olan iş şartlarına uymayanlar dürüstlüğe aykırı davranmış olur, hükümlerine aykırılık teşkil ettiği sonuç ve kanaatine varmış bulunulmaktadır.”

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2012 Eylül ayında yayınladığı raporda, KARDEMİR Yönetiminin Türk Ticaret Kanununun 54. ve 55. maddelerini ihlal ettikleri “Haksız Rekabet” yaptıkları belirtiyor.

Şimdi gözler 22 Ocak’ta yapılacak olan celseye çevrildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.