Gümüşhane’de Kurtuluş Coşkusu « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Gümüşhane’de Kurtuluş Coşkusu

GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97. YILDÖNÜMÜNÜ ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU’NUN DA KATILIMIYLA COŞKU İÇERİSİNDE KUTLANDI.

Bu haber 15 Şubat 2015 - 17:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla coşku içerisinde kutlandı.

Kutlama programı kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Anıt Şeref Defterine yazdığı mesaj okundu. Çimen mesajında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Zafer Meydanı’nda devam eden törende, Gaziler tarafından, Vali Yücel Yavuz ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren’e Kurtarılmış Yurt Toprağı hediye edilmesi ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarının verilmesinin ardından, Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Eren ve Belediye Başkanı Çimen tarafından gazilere buket takdim edildi.

Burada konuşan Başkan Çimen, Kurtuluş Bayramının ecdadın bu topraklar için verdiği mücadeleleri anlamak için en önemli gün olduğunu belirterek, “Geçmişten günümüze kadar; zulme, haksızlığa ve baskıya karşı daima dik durmuş olan Gümüşhaneliler, yüreklerindeki inançla verdikleri bağımsızlık mücadelesinde vatan topraklarının her karışının kutsal olduğunu göstermişlerdir. Ellerinde silah ve cephaneleri olmayan atalarımız, gönüllerindeki vatan sevgisi ve beyinlerindeki milli mücadele ateşi ile istiklal Savaşını başlatarak bize bu güzel toprakları bırakmıştır.” dedi.

Başkan Çimen’in ardından kutlama mesajlarının okunduğu program gaziler adına Ali Gürcan Erkan günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı.

AK Parti Gümüşhane Kadın Kollarının 4.Olağan Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye gelen ve kurtuluş programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise törende yaptığı kısa konuşmada, “Bugün Gümüşhane’mizin kurtuluşunun 97. yılını kutluyoruz. Değerli kardeşlerim, tabii ki bizim milletimiz hürriyetine aşıktır, asla esarete boyun eğemez. Çünkü bizim milletimiz şanlı bir millettir. İşte 97 yıl önce de kahraman Gümüşhaneliler, bütün bu dağlarda destan yazdılar ve hürriyetlerini kazandılar. Bu vesileyle, bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun. Onlardan emanet aldığımız bu şanlı bayrağı dalgalandırmak için hep birlikte çalışacağız. Çünkü bu millet, büyük bir millettir. Allah’ın izniyle 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için büyük hedeflere imza atıyoruz. Allah’ın izniyle 2053 yılında ve İstanbul’un fethinin 600. yılında Türkiye daha büyük hedeflere imza atacak ve küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz. Bizim milletimize bu yakışır diye düşünüyorum. Ben bu vesileyle, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gümüşhane’nin bir hizmetkarı olarak, Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Değerli Gümüşhaneliler, kurtuluş gününüzü tebrik ediyorum, Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın, şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalansın, bu minarelerden ezanlar ilelebet okunsun.” ifadelerini kullandı.

Labrador cinsi Jandarma mayın arama köpeği Ezen’in gösterisi, halk oyunları ile mehter takımı gösterilerinin ardından, “Kurtuluş Bayramı” dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Bu yıl ilk kez Zafer Meydanının otopark bölümünde yapılan törenlere Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, gaziler, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.