İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARI BAŞLADI « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

İL GENEL MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Bu haber 01 Kasım 2017 - 16:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.
İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, 2018 yılındaki bütçenin 2017 yılına oranla yüzde 5 artırılarak 39 Milyon TL olacağını söyledi.
“Yatırıma dönük bütçe hazırlanacak”
Bu yılki bütçenin yatırıma dönük olacağının altını çizen İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, “Kasım ayı bütçe ayı olması hasebiyle 20 gün boyunca bir taraftan Plan ve Bütçe Komisyonumuz çalışmalarına devam edecek, diğer taraftan İl Genel Meclisimiz tüm birim müdürlüklerimizin bütçelerini ayrı ayrı bizzat birim müdürlerini meclisimize davet ederek bütçelerini görüşeceğiz, bunun dışında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Güvenlik Hizmetleri, Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün taleplerini de bütçe imkanları dahilinde görüşüp karara bağlamış olacağız. Bütçesini görüşeceğimiz birim müdürlerimizden öncelikle kendilerinden bir önceki yılın bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi alınacak, daha sonra 2018 yılı ile ilgili talepler değerlendirilip karara bağlanacaktır. İl Özel İdaremiz İlde icracı bir kurum olduğundan, yapılacak her türlü tasarruf, her kuruş yatırım olarak ilçelerimize ve köylerimize geri dönecektir.
Bu minvalde düşünüldüğünde meclisimiz bundan önceki uygulamalar ve bütçe çalışmalarından da tecrübe edinerek, ders alarak tasarruf eksenli bir bütçe oluşturmanın yanında tasarrufun yatırıma dönüşeceği bir çalışmanın da gayreti içinde olacaktır. İl Özel İdaremizin sınırlı gelir kaynakları düşünüldüğünde mali disipline önem verilmesi, ayağı yere basan ve önünü görür bütçe yapılması, cari giderlerden çok yatırıma dönük bir bütçenin oluşturulması önem arz etmektedir.
2018 yılı bütçesi oluşturulurken milletimizin vergilerinden oluşan gelirlerden aktarılan payla oluşturulacak bütçemizde titizlik ve hassasiyet göstermek zorunda olduğumuz kadar her bir meclis üyemizin omuzlarındaki yükün de yüklendiği mesuliyetin de, bilincinde olduğunu beyan etmek isterim.
İl Genel Meclisimiz sadece bütçe yapma yetkisini kullanan değil aynı zamanda hazırladığı bütçeyi denetleyen ve uygulamaların takipçisi olan bir meclistir. Bu yılki bütçemiz geçen yıla oranla yüzde 5 artarak 39 milyon TL olarak gerçekleşecektir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.