İŞKUR GÜVEN VERİYOR « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

İŞKUR GÜVEN VERİYOR

Bu haber 10 Haziran 2015 - 14:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü , “Geçerli Bir Meslek, Güvenli Bir Gelecek “ sloganı mesleki eğitim kurslarına ara vermeden devam ediyor.

 

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Yücel Huzurevinde Hasta ve Yaşlı Refakatçisi mesleği kursu açıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN “ İlimizde uzun süredir, hasta ve yaşlı refakatçisi mesleğinde işgücü taleplerine olumlu cevap verememekteydik, bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle yapılan bir protokol kapsamında 25 kursiyerimize yönelik mesleki eğitim kursumuz devam ediyor. Teorik eğitimlerinin ardından kursiyerlerimize Yücel Huzurevinde uygulamalı eğitim verilmekte” dedi.

 

Kurs süreci ile de bilgi veren GÜVEN “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılan talepler doğrultusunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurs ilanına çıkmış, ilan neticesi Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüyle işbirliği protokolü yapılarak kursun açılma süreci başlatılmıştır. 25 kursiyerin katıldığı eğitim 3,5 ay,70 fiili gün sürecek olup, bu zaman diliminde kursiyerlerin günlük cep harçlığı ve GSS primleri Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanacaktır. Bu kursumuzla sertifikalı ve eğitim almış işgücü ihtiyacı da karşılanmış olacaktır” diyerek mesleki eğitim kurslarının önemine dikkat çekmiştir” dedi.

 

2015 yılının ilk beş ayında İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından yaklaşık 400 kişinin yararlandığı ifade eden GÜVEN, özellikle istihdamında güçlük çekilen gruplara yönelik eğitim programlarının devam edeceğini de söyledi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN