KARDEMİR’DE TİS GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR’DE TİS GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI

Çelik-İş Sendikası ile Kardemir arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi masada bitti. Kardemir işçisine yüzde 30 zam aldı. Diğer yandan sosyal haklarda önemli iyeleştirmeler yapılırken, kademe ilerlemesi sorunu da çözüldü

Bu haber 23 Mayıs 2017 - 17:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çelik İş Sendikası ile Kardemir arasında süren toplu iş sözleşmesinde taraflar masada el sıkışırken, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci müjdeyi işçiye haddehane meydanında verdi.

Haddehane meydanında ilk konuşan ve işçiyi emeğin aslanları diye selamlayan Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören toplu iş sözleşmesi süresince verdikleri destekten ötürü tüm işçilere teşekkür etti.

Ardından söz alan Genel Merkez Teşkilat sekreteri Recep Akyel ise, birlik ve beraberlikle ancak yükselmenin mümkün olacağını, güçlü olmanın yolunun örgütlenmeden geçtiğini, çelik iş sendikasının her gün güçlenerek büyüdüğünü söyledi.

Çelik İş Sendikası Genel başkanı Yunus Değirmenci, daha önceki süreçlerde yaşanan sıkıntıları ve gelinen süreci özetlerken, dün yaşanan sıkıntıların bugün aşıldığını, başarıya giden yolda gidilmedik iş yeri, gidilmedik yer dokunmadık kişi bırakmadıklarını, işçiyi dinleyerek, sorunları yerinde görerek örgütlenmeyi ve büyümeyi sürdürdüklerini söyledi.

KARABÜK’TE TEMELİ ATILAN  SENDİKA TÜRKİYENİN SENDİKASI OLDU

 

Yüzde 42’lerden başlayarak TİS sürecini bugünlere kadar getirdiklerini belirten Değirmenci “ Allah sizleri mahcup edeceğimiz işler yaptırmasın. 2010 yılından yaşanan sendikal süreç sonrası, süreçten yorulmuş bir işçi aynı şekilde yorgun bir sendika vardı. Ama biz gece gündüz çalışarak “Yeni Türkiye Yeni sendika” anlayışı ile bugünlere geldik. Bugün 40 bin üyesi ile Çelik İş Sendikası Türkiye’nin göbeğine oturmuş bir sendikadır. İşimiz daha çok, derdimiz var, bizi bekleyen ihtiyaç sahipleri var. Bugün metal sektöründe Türkiye’de 500 binin üzerinde çalışan var ve bunların 250 bin civarı örgütlü, tamamı değil. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Yan gelip yatacak zaman değil. Karabük’te temeli atılan bu sendika bugün Türkiye’nin sendikası oldu. Çelik iş bugün kimseyle dargın değil, kimsede bize dargın değil, Her şeyi masada çözen, her kesimle barışık, istişarelere açık bir sendika var. Yolunun kimsenin kesemeyeceği bir sendika var. Çelik İş Sendikası bize ecdadımızın mirası..Karabük’e bizim bakış açımız buradan geliyor. Çelik İş değince akla Kardemir geliyor, Karabükspor geliyor, Karabük Üniversitesi geliyor, Sizinle gönül bağımız tarihten geliyor. 2010 yılında başlayan ve bugün bizim dönemimizde 4. yapılan TİS görüşmeleri bitti. Toplu sözleşmesi görüşmelerini yaparken Başkan edası ile değil, genel sekreter edası ile görüşmelerde bulundum. Bugün de sonuçlandırdık. İşçi sendikadan ne bekliyordu; yüzde 25 ücret zammı, Kademe ilerlemesi ve Kurban kesmek istiyordu. Kurbanınız hayırlı olsun” dedi

Daha önce 958 TL olan Kurban parası yeni zamla 1.125 bin TL olurken, sosyal haklarda yüzde 14 iyileştirme yapıldı. Sosyal haklarda kurban yardımı ile birlikte ortalama yüzde 16.5 iyileştirme yapılırken, ücretlere ise ilk yıl enflasyon yüzde beşi geçmedikçe yüzde 30 zam, yüzde beşi geçtiği takdirde bir puanlık artış yapılacak.

2017-2018 ücretlere yüzde 30 zam yapılırken, toplu sözleşme farkları Bayram öncesinde işçilere ödenecek.

KADEME İLERLEMESİ SAĞLANDI

Toplu İş Sözleşmesi ile kademe ilerlemesine nokta konurken, eski yeni ayrımı olmadan tüm işçiler aynı ücreti alacaklar. 2018 sonunda herkes yaptığı işin ücretini alacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
VATANDAŞ24 Mayıs 2017 / 00:57Yanıtla

KARDEMİR YÖNETİMİNİN DİKKATİNE; ADALETLİ OLUN BEYLER..İŞÇİ 3000-4000 ÜCRET ALIYOR..HELAL OLSUN..BENDE BURDAN EMEKLİYİM…MÜDÜRLER ATTIĞI TAKLAYA VEYA DIIDISININ DIIDISINDAN DESTEKLİ OLANLAR 10.000-15.000 LİRA ÜCRET ALIYOR..PEKİ ARADA KALMIŞ MÜHENDİS VE MEMURA NEYİ LAYIK GÖRDÜNÜZ ACABA..?? ..İŞÇİLER AMİRLERİ OLAN MÜHENDİSLERLE ARKADAN ARKADAN DALGA GEÇİYORLAR…BU YAVRULARIMIZI NİYE YERİNDİRİYORSUNUZ..HİÇ Mİ FAYDALARI YOK BUNLARIN…DEVLET MÜHENDİS ÇALIŞTIRMAYI ZORUNLU KILINCA YANA YANA ARIYORDUNUZ…