KBÜ’DE Lösemi’nin farkındalığı oluşturuluyor « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KBÜ’DE Lösemi’nin farkındalığı oluşturuluyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) LÖSEV Topluluğu Başkanı Doğuhan Kayan, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildirdi. 
KBÜ Lösev Topluluğu Başkanı Kayan, dünyada tüm kanser vakalarının yüzde 35’ini oluşturan löseminin, her yaşta görüldüğünü, çocukluk çağında ise görülen kanser türlerinden en yaygın olanını kaydetti.
Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında bin 200 ile bin 500 lösemi vakasına rastlandığını kaydeden Kayan, “Lösemi hastalığının nedenleri günümüzde henüz tam olarak aydınlatılamamış. Üniversite Topluluğumuz da 2013 yılından beri çalışıyor. Etkinlikleri gerek Öğrenci Konseyi olsun gerek Kızılay Kulübü olsun birlikte yürütüyoruz. Yaklaşık dört yıldır üniversite içinde ve dışında faaliyetlerde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Gönüllülerimiz sosyal sorumlulukta ve kanser farkındalığı kampanyalarında öncü olmaktadır.” dedi.
“Amacımız löseminin tanınması ve üniversite de farkındalığın artması”
Amaçlarının öncelikle Lösemi ve LÖSEV konusunda öğrenci arkadaşları bilinçlendirmek olduğunu söyleyen ve kanserin artık grip gibi yaygın bir hastalık olduğunu belirten Kayan “İlk amacımız löseminin tanınması ve Üniversitemizde farkındalığın artması. İkinci amacımız ise genel olarak kanserin farkındalığını arttırmak, dikkat edilmesi gereken noktalara değinmek ve ilik bağışının önemini vurgulamak. Yıl sonunda bir farkındalık konseri düzenledik ve maddi kaygı gütmedik. Amacımız farkındalık oluşturmaktı. İçinde bulunduğumuz 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte maskelerimizle kampüs içerisinde dolaşıyoruz. Yani küçük kardeşlerimiz başta olmak üzere Lösemili hastalar için yapılacak ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.” diye kaydetti.
Bu Fotoğraf kez görüntülenmiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

BU AY ÇOK OKUNANLAR