KDV ve ÖTV’de süre uzatılıyor. « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KDV ve ÖTV’de süre uzatılıyor.

Bu haber 04 Nisan 2017 - 9:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hükümetin iç piyasada tüketimi canlandırmak ve daralan sektörlere destek olmak amacıyla Şubat ayı başında açıkladığı KDV ve ÖTV teşvikleri etkisini gösterirken, Mobilyada KDV yüzde 18’den yüzde 8’e,  beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde de yüzde 6,7 oranındaki ÖTV sıfırlanmıştı.

Esnaf kadar düğün mevsimi olması nedeni ili düğün yapacak ailelerde durumdan hoşnut kalırken, işleri açılan esnaflar 30 Nisan’da sona erecek olan sürenin uzatılmasını istedi.

Türkiye’nin her yerinden gelen bu talepleri dikkate alan Maliye Bakanlığı sürenin uzatılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtlayan Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, hükümetin bu yönde çalışması olduğunu, sürenin uzatılmasının piyasaların daha da canlanmasını sağlayacağını söyledi. Düğün Mevsimi olması dolayısıyla indirimlerin düğün yapacak aileleri de yakından ilgilendirdiğini belirten Tümen, “Bakanlık bu yönde gelen talepleri değerlendirdiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde net bir açıklama gelecektir. Gelişmelerin olumlu olacağı, sürenin uzatılacağı kanaatindeyim” dedi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.