KINA YAKIN EMİ! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KINA YAKIN EMİ!

Bu haber 07 Şubat 2016 - 2:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.
ARŞİVDEN;
MİLLİ EĞİTİM TAM BİR ÇİFTLİK!
Siyasiler tarafından da bu güne kadar misafir idareciler konusunda hiçbir tasarruf kullanılmaması yarınlara büyük gölgeler düşürüyor. Çantalı idarecilik sistemi Karabük’te hala devam ediyor.
Sendikal ayrımcılığın en üst seviyede yaşandığı Karabük’te Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hastaneler Genel Sekreterliğinde idari mekanizmadaki sıkıntıyı her geçen gün artırıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü demişken geçtiğimiz günlerde Müdür Yardımcılarının rotasyona girmesinin ardından yine aynı isimler üzerindeki ısrarcı tavırlara pek anlam verilmiyor. “Karabük’te idarecilik yapabilecek kapasitede hiç mi eğitimci yok!” sorusu da akla gelmiyor değil hani.
Milli Eğitim bu birkaç ismin çiftliği haline gelmiş durumda ve şehrin mülki amiri de bu duruma çanak tutmaya devam ediyor.
Özellikle İsmail Gürpınar’ın Karabük’ten ayrılmasındaki en büyük etkenin mülki amirin baskılarından olduğu iddiaları da bu durumu doğruluyor gibi.
Yine bu idari boşluk içinde bu çiftliğin kahyası hiç boş durmamış kadrosunu kendi kafasına göre tamamlayarak mülki amirine imzaya sunmuş ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir.
Amir ne mi yapmış?
Karabük’e geldiği günden bu güne hiçbir faaliyette göremediğimiz şehrin mülki amiri, önüne gelen normal bir evrağı bile imzalamamak için imtina gösterirken kahya’nın bir dediğini iki etmeyerek hiç vakit kaybetmeden basmış imzayı.
Tabi ki bunların hepsi iddiadan ibaret.
Sanki bilim kurgu filmlerini andırıyor gibi.
Siyasetin bu durum karşısındaki sessizliği de kahya’nın önünü bir o kadar da açıyor.
Yeni bir kan değişimine giren iktidar partisinin il yönetimi işe çok hızlı bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çekmiş ama bu sendikal durumlar karşısında sessizlik içine bürünmüş.
Büyük adam-mış bu kahya!
Önceden cemaatçi olmak yetiyordu, şimdi vakıf’tan ol yeter mantığı!
Kısa bir hatırlatma yaparak başladık yazımıza;
Geçtiğimiz günlerde TUİK(Türkiye İstatistik Kurumu), “İllerde Yaşam Endeksi” değerlerini ve sıralamasını açıkladı. Buna göre 81 ilin, konut, gelir ve servet dağılımı, sağlık, eğitim gibi birçok kalemde sıralaması yapıldı. Bununla birlikte yine TUİK tarafından 2015 yılı ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) sonuçları da açıklandı.

Gelelim en üzüldüğümüz rakama;

EĞİTİM!

Yıllardır ilk 3 içinde yer aldığımız, bazı yıllar 5. olduğumuzda çok kızıp eleştirdiğimiz eğitim alanında maalesef önemli bir düşüşle 9. sıraya kadar gerilemişiz. Eğitim ki bizim en çok övündüğümüz, ailelerin çocuklarının geleceği için çok önem verdiği konudur. Neden böyle bir düşüş yaşandığını acilen başta Sayın Vali olmak üzere tüm ilgili ve yetkililerin ele alması gerekir. Artık sendikanın adam kayırması mı dersiniz, siyasetin senin adamın benim adamım deyip okul ve kurumları basiretsiz yöneticilere teslim etmesi mi dersiniz, eğitim yöneticiliğini sadece bina yapmak sanan müteahhit ruhlu yöneticiler mi dersiniz bilemem ancak geleceğimiz için bu konunun acilen ele alınması gerekir onu bilirim.

Siyasi iktidarın, atadığı eğitim yöneticilerinin performansını ciddi anlamda sorgulaması gerekiyor, buradan eğitimci vekilimiz Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere herkesi göreve çağırıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Dost7 Şubat 2016 / 21:11Yanıtla

Benim sendikamdansa okullarda yönetici olsun, değilse ne hali varsa görsün mantığıyla daha çokkk gerilere gideriz. Dua edin 9.sıradayız. Bu kafayla iki üç yıl sonra 19.sıralara gerileriz. Kitap okumayı herşey zanneden bir zihniyet Karabük’ün başındaysa daha çokkkk geziniriz biz. Bu 9.luğa kadar gerilememizde paralelin suçu çokk büyüktür!!

deniz8 Şubat 2016 / 11:14Yanıtla

Öğrenci başıboş öğretmen başıboş birlikte hareket etme yok okullar yinede onların dualarıyla iyi ayakta duruyor.

Mustafa özcan8 Şubat 2016 / 16:19Yanıtla

Eğitime bu kadar önem veren bir mülki amir var başımızda geçmiş yılların basiretsiz yöneticilerinin eksiklerini tamamlamakla meşgul olan.
Kitap Okumak evet herşeydir,okumadan zarar gören insanlar var demek hala ilimizde yazık çok yazık