Kırsalda Konut Yapacak Vatandaşa Proje Desteği « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Kırsalda Konut Yapacak Vatandaşa Proje Desteği

Bu haber 25 Haziran 2014 - 15:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

PROOO

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek “Yöresel Mimari Projesini” hayat geçirmeye başladı.
Yöresel Mimari projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabük’te  15 tip, Rize’de 15 tip, Amasya’da 15 tip, Trabzon’da 12 tip ve Edirne’de 12 tip, Balıkesir’de 12 tip, Bursa’da 12 tip  yöresel mimari özelliklerini yansıtan konut projelerini tamamladı.
Bu kapsamda Karabük merkez ve ilçelerde kırsalda konut yapacak olan vatandaşlara ücretsiz proje desteği verilirken, şimdiye kadar yapılan başvurular neticesinde  üç kişiye proje desteği verilirken, uygulamaya kırsalda konut yapacak olan vatandaşı memnun etti.

Kırsalda konut yapacak olan vatandaşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurduğu takdirde, kendisine yapılan değerlendirmeler sonucunda en uygun proje verilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen bu projelerin sonuncusu Şanlıurfa’da uygulanacak.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.