MHP’LİLERDEN İGM SALONUNDA DÜZENLENEN TOPLANTIYA TEPKİ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

MHP’LİLERDEN İGM SALONUNDA DÜZENLENEN TOPLANTIYA TEPKİ

Bu haber 25 Ocak 2015 - 17:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Çıvgın, kendilerinin davet edilmediği İl Genel Meclisi seçimlerinde AK Partililerin, Ziraat Odası seçimlerinde muhtarlardan destek istediğini ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi salonunda AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı ve Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığa aday Mehmet Butur öncülüğünde muhtarlarla toplantı gerçekleştirilmişti. Daha sonra toplantıda, köylerin sorunlarının ele alındığı ve muhtarların taleplerinin dinlendiği açıklanmıştı.

Bu kapsamda MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Çıvgın, partisinin İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisinde muhtarlarla düzenlenen toplantıya kendilerinin neden davet edilmediğini merak ettiklerini söyledi. İl Genel Meclisinde düzenlenen toplantının Ziraat Odası seçimleri öncesinde bir çalışma olarak niteleyen Çıvgın, toplantının köylerin sorunlarına yönelik düzenlendiği şeklinde açıklama yapıldığını fakat toplantıda diğer AK Parti İl Genel Meclisi üyelerle MHP’li İl Genel Meclisi Üyelerinin davet edilmediğini ve bu toplantıda bulunmadığının manidar olduğunu kaydetti.

Kastamonu’da merkez ilçede İl Genel Meclisinin 5 üyeyle temsil edildiğini hatırlatan Çıvgın, “Fakat yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Başkanımız Mehmet Kayıkçı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığa aday Mehmet Butur katılmıştır. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı ve diğer İl Genel Meclisi üyesi veya partililerin temsilcileri, başkanları, muhtarlarımızla her zaman görüşebilir ve toplantı yapabilirler. Bu konuda sıkıntımız yoktur. AK Parti yöneticilerinin bu toplantıya katılmaları ve bu toplantının İl Genel Meclisi salonunda yapılmasının, başkanlık divanında oturmalarının gerekçesinin izahı yoktur” dedi.

“TOPLANTIDA, MUHTARLARDAN MEHMET BUTUR’A DESTEK İSTENDİ”

İl Genel Meclisinde düzenlenen toplantıda muhtarlardan destek istendiğini iddia eden Çıvgın, bu durumdan bazı muhtarların rahatsız olduğunu ve bu yüzden kendilerini aradıklarını belirterek, “Bu durum 22 Ocak tarihinde görsel ve sosyal medyada fotoğraflarla aşikardır. İşin açıkçası yapılan toplantıdan Kastamonu Ziraat Odası seçimi çıkmaktadır. Ziraat Odası’na kayıtlı üyelerin aralarında seçilen delegelerden herkes aday olabilir. İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Butur’da adaydır. Bu da kendisinin tabi hakkıdır ancak bu toplantının İl Genel Meclisi salonunda yapılması çok manidardır. Toplantıdaki görüntü meclis başkanı, meclis üyesi ve AK Parti ilçe başkanıdır. Bu toplantıda Mehmet Butur’a muhtarlardan destek verilmesi isteniyor. Eğer AK Parti olarak bununla ilgili bir karar almışsa bunun yeri İl Genel Meclisi salonu değildir” diye konuştu.

Çıvgın, şöyle konuştu: “MHP Merkez İl Genel Meclisi üyeleri olarak, İl Genel Meclisi salonunda düzenlenen bu toplantıdan umarız Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın haberi ve izni yoktur. Umarız İGM Başkanı Mehmet Kayıkçı ve İGM üyesi Mehmet Butur, iyi niyet çerçevesinde bu toplantıyı yapmış, AK Parti İlçe Başkanı da geçerken uğramıştır. Biz hatırlatıyoruz ki Ziraat Odası, bir sivil toplum kuruluşudur. Bu kuruluşlarda her siyasi partiye gönül veren olabilir. Demokrasinin gereği budur. Biz Ziraat Odası seçimlerinde aday olan herkese başarılar diliyoruz.”

“SEÇİMLERLE İLGİLENECEKLERİNE ‘KIRIK BARAJI’ İLE İLGİLENSİNLER”

AK Partili yöneticilerin Ziraat Odası seçimleriyle ilgileneceklerine Kastamonu için hayati önem taşıyan ve bu yıldan yatırım programına alınmayan Kırık Barajı ile ilgilenmesini isteyen MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, “Ülke gündemi padişahlığa doğru gidiyor. İGM salonunda yapılan toplantıda muhtarları bilgilendirdiklerini söyleyebilirler ama hangi konuda bilgilendirdiler. Şayet köylere gidecek hizmet konusunda ise bizim İGM üyelerimiz neden yoktu. AK Parti İlçe Başkanı da neden divan koltuğunda oturuyor. Bizde muhtarlarla İGM salonunda toplantı yapabilir miyiz? Yoksa önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ziraat Odası seçimleri için mi muhtarlar toplandı. Eğer orası hepimizin meclisi ise ve bu amaçla kullanılabiliyorsa AK Parti İlçe Başkanı’nın oturduğu yerde ben oturmak istiyorum. Bu arkadaşlarımız Ziraat Odası seçimleri ile ilgileneceklerine Kırık Barajı programda yok, bununla ilgilensinler” dedi.

“KAT KARŞILIĞI HASTANEMİZ YAPILIYOR”

Kastamonu Havalimanı’nın köylere gönderilen ödeneklerle tamamlandığına dikkat çeken İlhan Engin, şu anda da yeni 400 yataklı devlet hastanesinin de kat karşılığı yapımının sürdüğünü ifade ederek, “Yapılan hastane TOKİ tarafından yapılıyor. Diğer hastane de TOKİ’ye verilip verilmediğini merak ediyoruz. Bunu vatandaş, bize soruyor. İktidar olan arkadaşlarımız, hastaneyi yaparken yukarıdaki hastanenin arsasını da TOKİ’ye verdik dediler. Eğer verdiyseniz biz arsamızı vererek kat karşılığı yaptırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET GÜVENOYUNU ALAMADI”

Geçtiğimiz günlerde yüce divanda yapılan güven oylamasına da değinen Engin, şunları kaydetti: “İktidar partisinin yüce divana gitmesin diye oy kullanan milletvekillerinin sayısı 270’in altındadır. Bu da hükümetin bugün itibariyle güvenoyu alamamış olduğu gerçeğini ortaya çıkarır. 48 tane milletvekili ise yüce divana gitmesi konusunda oy kullanmıştır. Umuyorum onlardan bir tanesi bizim hemşehrimizdir.”

Geçtiğimiz günlerde Sunta Köprülü Kavşakta, yön tabelasına Cide yerine Cizre yazılmasını da değerlendiren Engin, “Dervişin fikri neyse, zikri de odur” deyimiyle cevap vererek, Cidelilerin bu durumdan şikayetçi olmaları ve dava açmaları gerektiğini söyledi. Engin, ayrıca bu durumun Kastamonu’da yaşanmasının ilginç olduğunu sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.