Tankut: Şehir Sahip Çıkmasını Öğrenecek

Bölümler

Arşiv

paz sa ça cu cum pa
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

E-Mailinizi Ekleyin

Haberlere Abone Olun:


  • email Arkadaşına Gönder
  • print Yazıcı Versiyonu
  • Add to your del.icio.us del.icio.us
  • Digg this story Digg this

bu habere oy verin ?

(Toplam 0 Oylar)
{LNG_FONT_SIZE} Decrease font Enlarge font
image

Son oynanan Kardemir Karabükspor – Altay karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı alınan Kardemir Karabükspor’ da Başkan Hikmet Ferudun Tankut’ un 22 Kasım 2008 tarihinde ilk toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamazsa 29 Kasım 2008 tarihinde yapılacak olan ikinci toplantı öncesi tutumunun ne olacağı merakla bekleniyordu.

            Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut gazetemize konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunurken, bir hayli üzgün ve yaşanan olaylardan dolayı yıpranmış görünüyordu. Başkan Tankut gazetemize yaptığı açıklamada;“Kardemir’de yapılacak bir toplantı için Karabük’e geldim. Kardemir önünde Karabük’ten arkadaşların beklediğini duyunca onları bekletmemek için erken geldim. Arkadaşlarımızla görüştük. Daha sonra Belediye Başkanlarımız gelmişti, onlarla görüştük. Herkese teşekkür ediyorum. Karabük halkına, başta şehrimizin mülki amirine, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Siz medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

            Sezon başından beri, birinci maçtan buyana başlayan son artık Altay maçında doruğa çıkan benim içinde artık katlanacak konumda olmayan bir noktadan sonra verdiğim bir karar. Takım Bank Asya 1. Ligine çıkıyor, çiçeklerle karşılanır, bir teşekküre layık görülürüz diye beklediğimiz bir anda ilk maçta Giresunspor lehine slogan atılarak gelindiğini gördüğüm zaman ben yıkıldım. Ondan sonraki maçlarımızda futbolcularımız çok tedirgin oynadılar. Dolayısıyla biz puanları iç sahada toplayacağız, dış sahada gelen puanlar ekstra puanlardır. İç sahada almamız gereken puanları toparlayamıyoruz. Çünkü takımın daha ilk dakikadan itibaren morali bozuluyor. Taç atan, korner çizgisine gelen futbolcumuza küfürler ediliyor. Karabük’e hangi hocamızı getirdiysek, hocalarımız buradan ayrılırken, biz bu kadar yer dolaştık ama bu kadar zor bir yer görmedik diyerek ayrılıyor. Kaptanımız ve ikinci kaptanımız bu kadar zor yer görmedik. Biz içerde deplasmanda daha kötü şartlarda oynuyoruz diyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Hakarete varan noktalara doğru gidiyor. Ve şehir seyrediyor. Ben arzu ederdim ki; ayağa kalkmış bir şehrin 15 günde bir maçlarda yanımızda olmasını beklerdim. Şahsıma duyulan bu samimi duyguları takdirle karşılıyorum ve teşekkür ediyorum. Bende Karabük’ü seviyorum. Karabük halkını seviyorum. Gözümüz gibi baktığımız Kardemir’imizi seviyoruz. Karabükspor’ umuzu seviyoruz. Her mücadelemiz Karabükspor için. Rahmetli Metin Türker’in vasiyetini yerine getirmeye çalışıyoruz ama bunlar bir noktaya kadar oluyor. Sonra olumsuzluklar takıma yansıyıp, sonucunda da kötü sonuçlarla karşı karşıya kaldıktan sonra da görev yapmanın bir anlamı da kalmıyor. Verdiğimiz karar noktasında ki düşüncem devam ediyor. Doğru bir karar verdim ve o kararında arkasındayım. Asla mücadeleden kaçan bir yapım yok. Üç – beş tane çapulcuya pabuç bırakacak bir yapım da yok. Ben buralara kolayla gelmedim. Dolayısıyla 35 – 40 kişi beni asla ve asla yıldırmaz. Ama benim yüreğimi yakan olay 35 – 40 kişinin karşısına çıkmayan bir seyirci kitlesidir.

            Şehrin tüm dinamiklerinin önce Kardemir Karabükspor’ a sahip çıkmasını bilmesi gerekiyor. Önce sahip çıkmasını bileceğiz. Bunu bilmeden günün şartlarına göre insanlara sahip çıkmak ta yeterli değil. Bunda haz duydum ama sağ olsunlar, teşekkür ederiz. Ama dediğim gibi yarın aynı şartlarla yine karşılaşırız. Görünen köy kılavuz istemez. 1 – 2 maç sonra aynı olaylarla karşı karşıya kalırız. O bakımdan şahsımın yıpranması bir tarafa benim temsil ettiğim kurumlarım var. Onları da yıpratmaya hakkım yok. Kardemir Karabükspor sahipsiz kalmaz. Mutlaka birileri sahip çıkacaktır. Çelik İş Sendikası olarak biz Kardemir Karabükspor’ umuzun başarılı olması için her zaman yanında oluruz. Ama ya şehir sahip çıkmasını öğrenecek, ya da şehir sahip çıkmasını öğrenecek. Başka söz söylemek doğru değil.

            Futbol artık dünyada, yenilse de, yense de 90 dakika taraftarı tarafından desteklenmesi gereken bir olgu. Kendi takım futbolcusuna söven bir taraftar da dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu beni derinden yaralamıştır. Üzüntüm sonsuzdur. Dolayısıyla psikolojik olarak ta benim geri dönmek gibi bir düşünce içersinde olmam söz konusu değildir” dedi.       

  • email Arkadaşına Gönder
  • print Yazıcı Versiyonu
  • Add to your del.icio.us del.icio.us
  • Digg this story Digg this

{LNG_COMMENT_POST} comment Yorumlar / Yorum Yap (0 yorum yapmış)

Karabük Haber Gazetesi © 2007 | Web Design: d-zayn.com