Ordu’da Kıyılar Kurtarılıyor « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Ordu’da Kıyılar Kurtarılıyor

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ORDU’NUN KARADENİZ’E BAKAN TÜM KIYI ŞERİDİNDE BULUNAN VE KIYI KENAR ÇİZGİSİNİ İHLAL EDEN TESİSLERİ YIKMAYA BAŞLADI.

Bu haber 06 Şubat 2015 - 14:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin kıyı şehirlerinde uygulanıp uygulanmadığı tartışma konusu olan 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nu uygulamak için radikal bir karar aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun tüm kıyı boyunca ‘kıyı kenar çizgisini’ ihlal eden ruhsatsız tüm kamu kurumlarına ait yaz kamplarını ile özel tesisleri yıkmaya başladı. İlk etapta turistik Efirli bölgesindeki Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Yaz Dinlenme kamplarını yıkan Büyükşehir Belediyesi, yine kıyı şeridini ihlal eden özel tesislerin yıkımına başladı. Yıkımları bizzat takip eden ve ekiplerin çalışmasını yönlendiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kıyı kanununa muhalefet oluşturacak nitelikte olan ve kıyı şeridini ihlal eden tüm ruhsatsız yapıları yıkacaklarını belirterek, bu alanları halka açacaklarını söyledi.

22 YILLIK İHMAL

Efirli bölgesindeki Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’na ait yaz dinlenme kamplarının yıkıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Bu yıktığımız tesisin 22 yıl önce alınmış yıkım kararı var. Bugün ‘Büyükşehir Belediyesi bu binayı niye yakıyor’ demesinden ziyade, bu binanın 22 yıldır niye yıkılmadığını sorması lazım. Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak amaçlı geldik. Halkımızın ortak kullanım alanlarında ne bir kamu kurumu ne de bir özel şahıs tecavüzü olmayacak. Hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz, adil olacağız demiştik. Burada gördüğünüz büfelerde yıkılacak. Bu alan Ordu insanımızın rahat bir şekilde denizle temasını gerçekleştirebilecek, yürüyüş yaptığı zaman denizin havasını alabilecek bir ortam oluşturma amacındayız” dedi.

SIRA BOZTEPE’DE

Başkan Yılmaz, 500 metre yüksekliğinde olan ve şehrin en önemli turistik alanlarından biri olan Boztepe’de de kaçak yapılarak yönelik bir çalışma yapacaklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde Boztepe’ye de gireceğiz. Çünkü orada da bir takım ormana yapılan tecavüzler var. Bizim yaptığımız uygulama özellikle sahil şeridindeki illerde model olmalıdır” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.