SAYLAR; “1-2 AY SABIR!” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

SAYLAR; “1-2 AY SABIR!”

Bu haber 21 Kasım 2014 - 16:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Untitled-2

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Karabük Üniversitesi Araştırma Hastanesinin ENERJİSA’ya 2 Milyon TL civarında olan elektrik borcunun ödenek yetersizliği sebebi ile personele ödenen döner sermaye ödeneklerinin eksik ödenerek hastane bütçesi üzerinden ödeme yapıldığı haberine AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar cevap verdi.

Hastanenin 2 milyon TL biriken elektrik borcunun ödenmesi için personelin döner sermayesinden para kesildiği yönde tepkilerin de olduğu söyleyen Saylar, “ Elektrik faturasında kaynaklanan bir problem olduğunu idareciler bize söyledi. Elektrik problemi daha önce inşaat döneminden biriktiğinden ve peşin ödenmesi yapılması istendiğinden böyle bir durum olduğunu söylediler. Döner Sermayelerin ise onikinci aydan itibaren eskisi gibi alacaklarını da belirttiler. Elektrik borcunun bir kısmını Bakanlıktan, bir kısımını da hastane bütçesinden ödendi” cevabını verdi.

Saylar, 10 yıl önce vatandaşların sabah erken saatte kuyruğa girdiğini ve muayene olamadığını da hatırlatarak, şunları söyledi:
“Zaman geçtikçe geçmişi unutuyoruz. 10 yıl önce SSK hastanesi olduğu yeri ve aşağıdaki devlet hastanesini bir düşünelim. Sabah 5’te kalkıp kuyruğa girip saat 3’e kadar bekliyorduk. 3’te doktor muayene edemezse muayenehane gel derdi. 100 lira muayene parası verirdik. Geçmişi unuttuk ve bunu unuttuğumuz için eleştirileri de dikkate almamız gerekir. Hataları görüp düzeltmemiz lazım. Bütün Türkiye’deki hastanelerin yapısını gördüğünüz zaman tedavi kalitesi ve tedavi şartlarında Avrupa’dan çok daha iyiyiz. Avrupa’dan insanlar Türkiye’ye tedavi olmak için geliyor. Türkiye’de hastaneler bir çok Avrupa ülkesinden daha modern ve önde olduğunu düşünüyorum. 2000 yılında Mr cihazımız yoktu Kastamonu’ya gidiyorduk. Tomografi için bile Ankara’ya gidiyorduk. Şimdi neredeyse tüm hastanelerde tomografi ve Mr cihazı var. Doğum da küvez bile yoktu, Ankara’ya gitmek zorunda kalıyordu insanlar. Şimdi hiçbir tane noksanımızı yok. Tek noksanımız tedavi kalitesi açısından insanlarımızın biraz daha özverili çalışması geriyor. Safranbolu’daki arkadaşlarımız birbiri ile iş barışı sağlamışlar özverili çalışıyorlar. Bunu Karabük’te yapmamız lazım. Bunu yakaladığımızda Eğitim Araştırma Hastanesi bölgeye çok güzel hizmetler edecektir. Bu hastanedeki tedavi kalitesi Zonguldak, Bartın , Sinop ve Kastamonu’dan daha iyi”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Emekçi23 Kasım 2014 / 20:44Yanıtla

Sayın başkan,belirttiğiniz konu ile personelden kesilen paranın ne alakası var.kamu hastanesinde tüketilen elektriğin parası Çalışanın emeği olan ve de müteahhit firmanın ve eski yöneticilerin basiretsizliği Yüzünden bize ödettiriliyor.devlet kendi borcunun genel bütçeden ödesin.bir daha kimse bizim emeğimizi devletin borcu için ödemeye kalkmasın.