TAŞARON İŞÇİSİNE ASGARİ ŞANTAJ MI YAPILIYOR? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

TAŞARON İŞÇİSİNE ASGARİ ŞANTAJ MI YAPILIYOR?

Bu haber 24 Şubat 2016 - 19:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te çeşitli kamu kurumları ve Belediyelerde çalışan taşeron işçileri kadroya geçmeyi beklerken, işveren firmalar ve bazı belediyelerin uygulamalarıyla hayal kırıklığına uğradı. Hükümetin asgari ücreti 1.300 liraya çıkarmasıyla birlikte kamuda çalışan bazı taşeron işçilerin şantaj yoluyla işlerinden çıkarıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre zam gelmeden önce Asgari ücret 1.000 lira iken yol ve yemek ücretinin yanı sıra yüzde 5 dolayında ek ödemeyle 1.200 lira dolayında maaş alan işçiler, asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılmasının ardından maaş hesaplarına 1.600 lira dolayında para yattı. Kamudaki taşeron firma işçilerine maaşlarının 1.100 lira olduğunu ve üstünün kendilerine elden ödenmesini istedi. Bunu kabul etmeyen ve haklarını isteyen 2 taşeron işçisinin bugün kurumla ilişiği kesildi. Maaş hesaplarına yatan paranın belli kısmını işveren firmaya iade edenler ise işlerine devam ediyor.

Karabük SGK Müdürlüğüne bu ve benzer durumlarla ilgili son bir hafta içinde çok sayıda şikayet dilekçesi ulaştığı haber verilirken, konunun adli makamlara taşınacağı vurgulandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
:)26 Şubat 2016 / 09:13Yanıtla

patron devlet olunca bunlar normal karabük ve safranboluda arkası devlete dayalı öğrenci yurdunda çalışan işciler kaç para alıyor onlarıda bi inceleyin. bu millete az bile yapıyorlar durmak yok yolmaya devam.