TOKİ Başkanı Turan: “3 Yılda 286 Tane Hastanenin İhalesini Yaptık” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

TOKİ Başkanı Turan: “3 Yılda 286 Tane Hastanenin İhalesini Yaptık”

TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANI (TOKİ) ERGÜN TURAN, 400 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Bu haber 27 Mart 2015 - 14:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 3 yılda 286 hastanenin ihalesini yaptıklarını ve bu hastanelerin Türkiye’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Çankırı ziyaretinin ardından Kastamonu’ya gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ tarafından yürütülen 400 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Kastamonu’da yeni yapılan devlet hastanesinin TOKİ tarafından Türkiye’de yapılan en büyük 15-20 hastaneden biri olduğunu belirten Turan, “Çok önemli bir proje, ilk betonumuzu geçen sene ekim ayında dökmüştük. 2016’nın yaz ayında da Kastamonu’da milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. Burada emeği geçen tüm personele çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

TOKİ olarak son 3 yılda 286 hastanenin ihalesini yaptıklarını belirten Turan, “Sağlık hizmetleri sosyal devlet ilkesinin ilk kuralıdır. Bizim sloganımız, ‘Türkiye’nin geleceğini inşa ediyoruz’. Kastamonu’da bulunmaktan da ayrıca çok mutlu oldum” diye konuştu.

Türkiye genelinde 146 hastanenin inşaatının devam ettiğini ifade eden Turan, bu hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin 50 yıllık hastane ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Son 3 yılda 286 hastanenin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Turan, başladıkları hastane inşaatlarının yarısına yakınını tamamladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“146 hastane inşaatımız devam ediyor. Bunlar, Türkiye’nin 50 yıllık ihtiyacını görecek tesisler. Bu ölçekte cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir zaman kamu sağlık yatırımı yapılmamış. Geçen hafta Balıkesir’deydik Sağlık Bakanımızla, daha önceki haftalarda Hatay’daydık. Büyük hastaneler bunlar. Gerçekten de bunlar gezince heyecan duyduğumuz işler. Bunların çoğu bir ve iki yataklı odalar, çoğu özel hastane standardında. Hatta biraz daha üzerinde.”

Açıklamasının ardından Turan, inşaatta incelemeler yaparak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.