Tuğgeneral İlbaş: “Şehidin Kanını Yerde Bırakmadık” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Tuğgeneral İlbaş: “Şehidin Kanını Yerde Bırakmadık”

ŞIRNAK’TA OĞLU JANDARMA ER HAYRETTİN KART’I 1989 YILINDA ŞEHİT VEREN ANNE PERİ KART, ŞEHİTLİKTE OĞLUNUN KABRİ BAŞINDA HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞADI.

Bu haber 18 Mart 2015 - 11:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, 1990 yılında Tunceli’de çatışmada şehit olan Jandarma Er Mustafa Kaşka’nın kanını yerde bırakmadıklarını söyledi.

Tokat’ta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törende şehitliğe çelenk konuldu. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. Jandarma Binbaşı Neşet Büyüker’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehit aileleri ve vatandaşlar şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Şırnak’ta oğlu Jandarma Er Hayrettin Kart’ı 1989 yılında şehit veren Peri Kart, oğlunun kabri başında hüzünlü anlar yaşadı.

“KANINI YERDE BIRAKMADIK”

Şehitlikte okunan duanın ardından Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tunceli Ovacık’ta 1990 yılında üsteğmen olarak görev yaparken meydana gelen terör olayında şehit olan Jandarma Er Mustafa Kaşka’nın kabri başında yaşadıklarını anlattı. Vali Can ile Belediye Başkanı Eroğlu’na terör olayını anlatan Tuğgeneral İlbaş, “Ailesi dağılmış gitmiş, bu askerin kimsesi benim. Bu asker benim yaralandığım çatışmada şehit oldu. Cenazesi teröristlerin arasında kalmış idi, cenazesini almak için giderken vurularak yaralandım. Ama kanını yerde bırakmadık. Burada ben hatıralarımı her zaman canlandırıyorum O gün televizyonlarda ’Jandarma Er Mustafa Kaşka şehit, Üsteğmen Hacı İlbaş yaralı’ diye verilen haberler hep kulaklarımda çınlar” diye konuştu.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.