VEKİLİNİ BELİRLEYEMEYEN BİR İL BAŞKANI OLUR MU? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

VEKİLİNİ BELİRLEYEMEYEN BİR İL BAŞKANI OLUR MU?

Bu haber 22 Mayıs 2018 - 16:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin aday listelerini değerlendirdi.

MHP ve CHP’nin aday listelerinde hiçbir sürpriz yaşanmadığını ve İYİ Parti ve özellikle AK Parti’nin açıklanan aday listelerinde büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Başkan Vergili; “Mehmet Ali Şahin’in mutlak suretle aday olması gerekiyordu” dedi.

AK PARTİNİN HANGİ ADAYI KARABÜK’ÜN PROBLEMİNİ ÇÖZECEK

Mehmet Ali Şahin’in aday gösterilmesi hususunda AK Parti Karabük teşkilatlarının bu durumu çok iyi planlaması gerektiğini ve bu talebini zikretmesi gerektiğini söyleyen Vergili; “Parti Teşkilatları olarak biz ne kadar temayül yoklaması yapsak bile Mehmet Ali Şahin’i milletvekili olarak görmek istiyoruz diye baskı yapmaları gerekiyordu. Ben bu durumu aylar öncesinden zikretmiştim. Mehmet Ali Bey’in en az bir dönem daha bu şehrin başında olması gerekiyor demiştim. Şimdi açıklanan AK Parti listesinde bulunan arkadaşlardan hangi birisi istediği bakanı arayıp da Karabük’ün böyle bir problemi var diyebilecek. Ya da hangi birisi Cumhurbaşkanı ile görüşmek isteyebilecek veya randevu alabilecek.”dedi.

MİLLİYETÇİ POLİTİKAYI ORTADA BIRAKTINIZ

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’e seslenerek; “AK Parti İl Başkanlığı olarak hangi biriniz Mehmet Ali Şahin’i milletvekili olarak görmek istiyoruz diye bir talep götürdü. Ben onların yerinde olsaydım Karabük’ten 20-30 bin AK Parti genel merkezine, Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığına faks çektirirdim. Sen AK Parti il başkanı olarak Ticaret ve Sanayi Odasının başkanının kim olacağını dizayn etmeye kalkıyorsun da kendi elindeki milletvekili aday listeni dizayn edemiyorsun. Bu sana yakışıyor mu? Biz yarın ittifak olarak beraber seçime gideceğiz, bu durum bizim ortak başarımız olacak. Bizim ortak başarımızda da yanımızda çok daha ciddi ve çok daha kuvvetli liste bekleriz. Şimdi siz merkez sağ politikasını, milliyetçi politikayı ortada bıraktınız. Hiçbir denge düşünülmeden aday tespiti yapılır mı? Buna il başkanlığının hiçbir şekilde müdahalesi olmaz mı? Ama sen ne yapıyorsun, Ticaret Odasını dizayn etmeye kalkıyorsun. Buralarda basit işlerle uğraşırken milletvekillerini dizayn edecek bir politika üretemiyorsunuz yarın seçim sonuçlarını etkileyecek bir dizayn içinde bulunamıyorsunuz.  Mehmet Ali beyi Karabük’te birinci sıraya götüremiyorsunuz. Benim için önemli olan ve beni ilgilendiren konu Mehmet Ali Şahin beyin milletvekili olmamasıdır.”dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
karabük'lüyüm22 Mayıs 2018 / 18:15Yanıtla

sayın başkanım hayırlı ramazanlar dilerim. Bir vatandaş olarak Mehmet Ali Şahin beyin adaylık için teşkilatlara ihtiyacı olmadığını herkes gibi siz de bilirsiniz. Belki bakan olacak başkanımız. Cumhurbaşkanımızın elbette bir bildiği vardır. Cumhur İttifaka nifak sokacak söylemlerden kaçınmanız; dünyanın acımasızca ülkemizi saldırdığı şu günlerde, elbette vatanın milletin hayrınadır.