Yavuzaslan: “TBMM Hocalı Katliamını Soykırım Olarak Kabul Etmelidir” « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Yavuzaslan: “TBMM Hocalı Katliamını Soykırım Olarak Kabul Etmelidir”

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ULUSLARARASI GAZETECİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI GÜNGÖR YAVUZASLAN, AZERBAYCAN’IN HOCALI KASABASINDA 1992 YILINDA TÜRKLERE KARŞI YAPILAN KATLİAMIN O TARİHLERDE SANSÜRLÜ ŞEKİLDE HABERLEŞTİRİLDİĞİNİ VE BUGÜN HALA HOCALI KATLİAMI İLE İLGİLİ GERÇEKLERİN SAKLANDIĞINI SÖYLEYEREK, “TBMM HOCALI KATLİAMINI SOYKIRIM OLARAK KABUL ETMELİDİR” DEDİ.

Bu haber 25 Şubat 2015 - 12:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 1992 yılında Türklere karşı yapılan katliamın o tarihlerde sansürlü şekilde haberleştirildiğini ve bugün hala Hocalı katliamı ile ilgili gerçeklerin saklandığını söyleyerek, “TBMM Hocalı katliamını soykırım olarak kabul etmelidir” dedi.

Ermeni işgalciler tarafından 1992 yılında resmi rakamlara göre 63’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70’i yaşlı 613 Azerbaycan Türkünün katledildiğini ifade eden Yavuzaslan yaptığı yazılı açıklamada, “Hocalı, insanlık tarihine Ermenistan tarafından yazılmış kara bir sayfadır. O gün bin 275 Azerbaycan Türkü rehin alındı, 487’si sakat kaldı, 68’i kadın, 28’i çocuk olmak üzere 150 Türk ise hala kayıp. Bu kayıp insanlar hakkında Ermeni ve Rus yetkililer mutlaka gerçekleri açıklamalıdır’’ dedi.

TBMM’nin hala Hocalı katliamını resmen tanıyan bir karara imza atmadığını belirten Yavuzaslan, “Sadece komisyon düzeyinde ya da kürsü konuşmalarında Hocalı’da yaşanan insanlık ayıbına atıfta bulunuluyor. TBMM, Hocalı katliamını soykırım olarak kabul etmeli. Meksika, Kolombiya ve Pakistan gibi ülkeler Hocalı katliamını tanıyan kararlar almıştır. 1991 yılında bağımsız Türk Cumhuriyetleri’nin tekrar dünya sahnesine çıkmasının ardında ‘’iki devlet bir millet’ siyaseti ile anılan Azerbaycan ve Türkiye bulundukları coğrafyanın adeta kader mahkumları gibidir. 2013 yılında hala Batı’nın kontrollünde olan basın kuruluşlarının 1992 yılından itibaren uyguladıkları gizli sansürün Hocalı için ise devam ettiğini görmek bizleri üzmektedir” şeklinde konuştu.

“TÜRK BASINI DAHA ÇOK HABER YAPMALIDIR”

Bosna savaşında Srebrenitsa katliamı gibi Azerbaycan topraklarında da Hocalı’da insanlık dramı ve vahşetinin yanşadığının altını çizen Yavuzaslan, “Batı medyası Srebrenitsa ve Hocalı’da ikiyüzlülüğünü ortaya koymaya devam ederken Türkiye’de etkin basın kurumlarına ise önemli görevler düşmektedir. Başta TBMM olmak üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Hocalı katliamı mutlaka tanınmalı, bunun için medya baskısı oluşturulmalıdır” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.