Karabük Haber Gazetesi

YEMEK SKANDALININ SORUMLUSU KİM?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklanmıştı Bakanlığın açıklamasına göre Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane’sinin yemek hizmetini veren Ada-Nur Yemek ve […]

YEMEK SKANDALININ SORUMLUSU KİM?
26 Mart 2018 - 18:39 'de eklendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklanmıştı

Bakanlığın açıklamasına göre Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane’sinin yemek hizmetini veren Ada-Nur Yemek ve Gıda Şirketi de yer aldı.

Hastanenin yemek hizmetini veren Ada-Nur Yemek şirketinden alınan numuneler neticesinde personele ve hastalara “Sulu Köfte” olarak sunulan yemeğin köfte malzemesinde “Kanatlı eti ve deri dokusu” tespit edilmişti.

Hastanenin yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dönemin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapılmıştı.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yemekhanesi Karabük il genelinde merkez yemekhane olarak hizmet veriyor ve Safranbolu ve Yenice Devlet Hastanelerine de buradan yemek servisi yapılıyor ve 2500 civarında personel ve hasta yemek ihtiyacını görüyor.

——–

Yapılan yemek ihalesi şartnamesindeki bir madde de; “Yemek hizmetleri mesai saatleri içinde idarenin yemek komisyonu tarafından denetlenecek olup, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde ise hastanenin nöbetçi amirleri, uzman, memur ve süpervisor’lar tarafından denetlenecek olumsuzluklar nöbet defterine yazılacaktır.” İfadesi yer almaktadır.

Kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor…

1-Söz konusu olan “Sulu Köfte” olarak servise sunulan yemeğin servise sunulmadan önce belirtilen şartlar doğrultusunda denetimleri yapıldı mı? (Denetmenler yemekleri servise sunulmadan önce yemeklerin tadına ve kalitesine baktı mı?)

2-Yapılan denetimler doğrultusunda herhangi rapor düzenlendi mi? (Denetmenlerin muayene raporlarında kanatlı et ibaresi var mı?)

———

Yine yapılan yemek ihale şartnamesinde özellikle beyaz ve kırmızı etlerin alımı “Kamu kurumlarından alımı sağlanmadığı taktirde teslim edilecek her parti alınan et ve tavuk ürünlerinin veteriner kontrolünde kesilip yapıldığı belgelenecektir.” ibaresi yer almaktadır.

Bu doğrultuda;

Bahse konu olan “Sulu Köfte” yemeğinde analize göre köfte yemeğinde “Kanatlı eti ve deri dokusu” raporu var.

1-Hastane kayıtlarında “Sulu Köfte”de kullanılan etin veteriner raporu var mı, Hastane kayıtlarında ve arşivlerinde görünüyor mu?

2-İmalat esnasında malzemenin kontrolü ve denetimi neden yapılmadı, yapıldıysa cezai işlem uygulandı mı?

3-Kanatlı deri dokusu hastaneye ne şekilde sokuldu ve denetimlerden nasıl saklanarak köfte yapıldı.

Merkez Yemekhane olarak gösterilen Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinden civar hastanelere de yemek servis yapıldığına göre, yaklaşık 2500’ün üzerinde insanın yemek yediği hesap edildiğinde bu sorumsuzluğun hesabını kim ya da kimler verecek.

Diğer taraftan 2017 yılında hastane yemekhanesinden alınan numuneler bakanlık tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Hastane yönetimi ve sağlık müdürlüğünün bahse konu olan “Sulu Köfte” yemek analiz sonuçlarını 2017 yılı içinde sonuçlarını alıp almadığı ve Ada-Nur Yemek ve Gıda Şirketi’ne yıl içinde hem merkez ve hem de civar hastanelerde cezai işlem uygulanıp uygulanmadığı da merak konusu…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

 BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

( 1 Yorum )

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
karabük haber