YGS Heyecanı Sona Erdi « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

YGS Heyecanı Sona Erdi

SAMSUN’DA YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI’NDA (YGS) ÖĞRENCİLER İÇERİDE TER DÖKERKEN AİLELER DE OKUL BAHÇELERİNDE DUA OKUYUP ÇOCUKLARINA DESTEK VERDİLER.

Bu haber 15 Mart 2015 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Samsun’da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi.

Samsun’da YGS’ye giren öğrencilerin ailelerinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. YGS’de öğrencilere Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. Öğrenciler içeride terk dökerken, aileler ise okul bahçesinde dua okuyup çocuklarına destek verdiler.

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girme hakları olmayacak. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar, LYS’ye girmeye hak kazanabilecek. LYS’lere başvurular, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.