Soğuksu mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm kapsamında, mahalledeki tüm binalar yıkılırken, mahallede esnafların mağdur olmaması için yapılan dükkanlar bir türlü bitirilemiyor.
4 aydır ağır aksak dükkanlar yapılmaya çalışılırken, mahalle esnafı yeni dükkanlarına geçmek için sabırla bekliyor.
Tüm bu gelişmelerin yanı sıra daha önce esnafların sayısının alınmasına rağmen dükkan sayısının eksik olması da dikkat çekiyor. Mahallede 11 esnaf bulunurken, yapılan dükkan sayısı ise on. Mahalle esnaflar durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, durumun nasıl çözüleceği noktasında bir o kadar düşünceli, bir o kadar da çaresiz.
Daha baştan yetkili kişilerin gelerek, esnafla konuşarak beraberce planlama yapıldığını belirten mahalle esnafı, gelişmeleri yetkililerin sorumsuzluğu olarak nitelendirdi.