2000 Metrede Tatbikat « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

2000 Metrede Tatbikat

ORDU’NUN KABADÜZ İLÇESİNE BAĞLI 2 BİN RAKIMLI ÇAMBAŞI YAYLASINDA GERÇEKLEŞEN ÇIĞ SONRASI KAR ALTINDA KALANLARI KURTARMA TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI.

Bu haber 12 Şubat 2015 - 16:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde 2000 rakımlı Çambaşı Yaylası’nda gerçekleştirilen çığ sonrası kar altında kalanları kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Ordu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çambaşı Yaylası’nda 9 ayrı ekibin katılımıyla düzenlenen tatbikatı Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağçı ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık izledi. Ordu’da ilk defa düzenlenen çığ tatbikatında senaryoya göre İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne Çambaşı Yaylası’nda 2 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi geldi. Daha sonra hızla olay yerine hareket eden ekipler, çığ altında kalan 2 kişiye ulaştı.

Tatbikat hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Osman Işık, Ordu’da ilk defa çığ tatbikatı yapıldığını söyledi. Işık, “Çığ tatbikatı eğitimlerimiz üç gündür devam ediyor. İki gün boyunca teorik eğitimlerin verildiği tatbikat bugün de senaryo gereği çığ sonrası kaybolan 2 kişinin arama ve kurtarmasını gerçekleştirdik. Gerçekleşen tatbikattaki hedefimiz arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktı. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tatbikata Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Ordu Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği (ORKUT), Ordu Kayak Spor Kulübü ve Ordu Doğa Sporları Derneği (ORDOST), Sağlık Arama ve Kurtarma Derneği (SAKE), Ordu Gezen Bilir Off-Road Derneği ile Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü personeli ve üyeleri de katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.