3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Bu haber 04 Aralık 2014 - 9:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Untitled-5

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Karabük’te tören düzenlendi.
Yenişehir Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Türkiye Özel Eğitim Vakfı Karabük Şubesi Başkanı Gülsüm Beniç ile engelliler katıldı.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi ve Türkiye Özel Eğitim Vakfı Karabük Şubesi üyeleri tarafından anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Muhittin Yılmaz, engellilerin topluma kazandırılması için önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “ Engelilerin gerek eğitim gerek istihdam gerekse topluma kazandırılması için çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmalarda kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin katkısı büyük. Bizim amacımız istek ve talepleri sıralamak değil. Bizim amacımız engellilerin var olduğunu göstermek. Engelli vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşam sürdürebilmeleri için biraz daha duyarlı ve ihtiyatlı davranılmasını istiyoruz. Engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir Karabük için mücadele edeceğiz” dedi.
Törende İl Emniyet Müdürü Dr. Sehat Tezsever, engelilere birer hediye takdim etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.