KARDEMİR ŞAMAR OĞLANI MI? « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

KARDEMİR ŞAMAR OĞLANI MI?

Bu haber 26 Haziran 2015 - 1:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kardemir üzerinde dönen dolaplar dün olduğu gibi bugünde devam ediyor. Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç’le ilgili kamuoyuna sızan haberler, dün olduğu gibi bugünde aynı sektörde faaliyet gösteren Yolbulan ve Güleç Ailelerinin  Kardemir’e nasıl baktığını gözler önüne seriyor.

 

Kardemir’de şimdiye yaşanmayanlar yaşanıyor. Kardemir Yönetim Kurulu Raporları kamuoyuna sızdırılıyor, diğer yandan ise Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’in oğlu aynı zamanda Kardemir Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Güleç’in Satın Alma Müdürü yazdığı mailler kaç gündür kamuoyu ile paylaşılıyor. Çağrı Güleç’in maillerindeki durum Kardemir’in menfaatlerini nasıl alaşağı ettiğini, Çağ Çelik’in menfaatlerini nasıl üstte tuttuğunu göz önüne sererken, bu gelişmeler kamuoyunda hayretle izleniyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Kardemir yönetiminden kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması ise düşündürücü. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ın bu gelişmeler karşısındaki tutumu merak edilirken, bu gelişmelerin Kardemir yönetiminde değişikliğe neden olup olmayacağı ise ayrı bir merak konusu

                  

  Kardemir’in menfaatleri Şirketlerinin menfaatleri mi?

 

Tüm  bu yaşanlar Kardemir’in Yolbulan ve Güleç Aileleri tarafından kendi menfaatleri doğrultusunda mı kullanılıyor sorusunu akla getirirken, 2010 yılında Yolbulan ve Güleç Ailelerinin Kardemir’in ürettiği kütüğü kendi şirketlerine satarak diğer haddeleri zor duruma düşmesine, hatta bazı haddelerin kapanmasına neden olmuşlardı.Haddelerde çalışan binlerce işçi işsiz kalmıştı. O tarihte açıklama yapan Özel sektör Haddeciler Derneği Başkanı Gökalp Büyükbektaş basına yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Karabük’teki Haddelerin çoğu kütük olmadığı için üretim yapamıyor. 44 Üyeli Derneğimiz 22 üyeye düştü. Bunların birçoğu da faal değil. Bu haddeler burada ham madde olduğu için kuruldu. Ancak bugün kendilerine ham madde verilmediği için ya kenti terk ediyorlar, ya da tesislerini kapatıyorlar. Kardemir’de 3 bin işçimiz var diyorlar. Bizim üyelerimiz de 3 bin işçi çalıştırıyor. Eğer Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Başkanvekili Kamil Güleç, Kardemir’in ürettiği kütüğü kendi tesislerine aktarmak yerine bize satsa, biz iki vardiya çalışır ve 3 bin işçi daha istihdam ederiz. Ülkemizin en büyük sorunu işsizlik iken yapılan bu uygulamayı kınıyoruz. Burası sizin babanızın çiftliği değil. Devlet burayı özelleştirirken çalışanlara ve yöre halkına 1 TL gibi sembolik bir rakamla verdi. Bu kentin sanayicileri olan bizleri düşünmek zorundasınız. Genel Kurulda 72 milyon zarar açıkladınız. Bu zararın nereye gittiğini ben merak ediyorum”

 

Son olarak’ da  23 Mart 2015 tarihinde KARDEMİR A.Ş. yöneticilerinin hâkim hissedarı oldukları Yolbulan, Çelsantaş ve Çağ çelik firmalarına KARDEMİR ile ticaret yapma müsaadesinin Yargıtay  iptal etmişti.

Son on yıldır yaşanan benzer gelişmeler ve bu yaşanan son gelişme bir kez daha gözlerin Kardemir’e çevrilmesine neden olurken, önümüzdeki günlerde neler yaşanacağı merak ediliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN