7 Yaşındaki Kızını İlk Kez Gördü

blank
tarafından
04 Nisan, 2015 09:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Tıklanma Sayısı: 12
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik
blankTokat’ta 15 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu dünyası kararan 35 yaşındaki Yaşar Mantar, kornea nakli sonrasında 7 yaşındaki kızını ilk defa görebildi.

Turhal ilçesinde 2000 yılında bekçilik yaptığı şantiyeye giderken aracını mıcıra kaptırarak uçurumdan yuvarlanan Yaşar Mantar, geçirdiği trafik kazası sonrasında kör oldu. İki gözünün de görme yetisini kaybeden Mantar’a 2001 yılında kornea nakli yapıldı ama vücudu korneayı reddetti. Bu süreçte dünyaya gelen oğlu Emirhan’ı 2,5 yaşında kan kanserinden kaybeden acılı babayı hayatta bağlayan 7 yaşındaki kızı Elanur oldu. Kızı Elanur’u görebilmeyi ve onla vakit geçirmek isteyen Mantar’a yardım eli Yozgatlı bir iş adamından geldi. Yurt dışında yaşayan iş adamının destekleri ile Ankara Gazi Üniversitesi’nde yaklaşık 5 ay önce sol gözüne kornea nakli olan Mantar, net olmasa da göremeye başladı. Nakil yapılan sol gözünde ödem oluşması nedeni ile ilaç tedavisi gören Mantar, daha net olarak görebileceği günlerin hayalini kuruyor. Mantar’ın en çok sevindiren ise doğduğu günden bugüne hiç göremediği, 7 yaşına giren kızını görmek oldu. Mantar, çok net seçemese de kızını görmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, “Gözümdeki ödem ve sıkıntıların azalması ile daha net görmeye başlayacağım. Tedavi süreci devam ettiği sürece her şeyi daha net göreceğim söylendi. Kızımı görebildiğim için çok mutluyum” dedi.

15 YIL SONRA TEKRAR GÖRMEYE BAŞLADI

15 yıl sonra görmeye başlamanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mantar, “Hayatı, insanları, güneşi, kuşları tekrar görmek çok güzel. Benim için hayat daha güzel, neşeli oldu. Anlatılmaz bir duygu. Kornea nakli olurken doktorum yüzde 1 umut demişti. Cenab-ı Allah’ın takdiri ilahisi. Her şey dört dörtlük oldu. Korneayı vücudum reddetmeden kabul etti” diye konuştu.

Engelli maaşı ve eşinin günü birlik işlerde çalıştığı para ile kirada oturdukları evde hayat mücadelesi veren Mantar, tedavi masrafları için destek bekliyor.

BABASI İLE ARTIK PARKA GİDEBİLECEK

Babasının tekrar görmeye başlamasından çok mutlu olan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Elanur, "Babamın görmesini çok istiyordum. Babamla artık parka, her yere gideceğiz" diye konuştu.

Birçok müzik aleti kullanabilen, elektronik ev aletleri tamirinden anlayan Mantar, saz çalmayı çok seviyor. Elanur ise babasının çaldığı müziğe ayak uydurarak dans ediyor.[gallery ids="21536,21537,21538,21539,21540"]

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARABÜK TSO’DA BAKANLIK HEYETİ İLE İŞTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

blank
Avatarı
Karabük Haber tarafından
11 Aralık, 2025 18:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 107
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç ve İhracat Genel Müdürlüğü Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanı Ali Rıza Oktay, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına katılım sağladı. Toplantıya; KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Özel Sektör Demir-Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Pehlivan Baylan’ın yanı sıra iş insanları ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantı heyetinde ayrıca Ticaret Bakanlığı’ndan Bakanlık Uzmanları Uğur Yalçın ve Mehmet Güneş ile Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği’nden Müdür Uygar Tatar, Şef Oğuzhan İnci ve Uzman Yiğit Can Kurtkaya yer aldı. Toplantıda, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren haddehanelerin hammadde temini ve üretim planlaması süreçlerinde karşılaştıkları zorluklar ele alınarak, sektörün sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü artırmaya yönelik çözüm önerileri değerlendirildi. Bakanlık heyeti, sektör temsilcilerinin ilettiği sorun ve taleplerin çözüm süreçlerinin ilgili birimlerle koordinasyon içinde takip edileceğini ifade etti. İstişare toplantısının ardından heyet, Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırımını tamamlayan Işık Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. fabrikasında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında, Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan heyete eşlik ederek fabrikanın üretim süreçleri, makine ve ekipman parkı ile kapasitesine ilişkin bilgiler aktardı. Heyet, programın devamında Serhat Demir Çelik A.Ş.’yi ziyaret etti. Firma yetkilisi Gökalp Büyükbektaş tarafından karşılanan heyet, tesiste yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ticaret Bakanlığı heyetinin Karabük programı, ziyaretlerin ardından sona erdi. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, programın ardından yaptığı değerlendirmede, Ticaret Bakanlığı heyetinin Karabük’e gerçekleştirdiği nazik ziyaret için teşekkür ederek, sektörün taleplerini dinleme ve çözüm süreçlerine katkı sunma yönündeki yaklaşımlarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Çapraz, demir-çelik sektörünün karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.