ÜNAL; TEMİZ HAVA İÇİN 1 YIL DAHA… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

ÜNAL; TEMİZ HAVA İÇİN 1 YIL DAHA…

Bu haber 11 Ekim 2017 - 18:41 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet  Zeki Yolbulan Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin makamına gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

Hatırlanacağı gibi Belediye Başkanı Rafet vergili geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklaması ile Kardemir ve Marzinc’in çevre ve havayı kirlettiklerini, bu konuda gereken neyse yapılacağını belirtmiş, bu konuda halktan destek istemişti. Vergili’nin bu açıklamasından sonra Sivil toplum kuruluşları da harekete geçmiş ve Vergili’ye tam destek vermişti.

GENEL MÜDÜR SÜRE İSTEDİ

Tüm bu gelişmeler sonrasında Kardemir A.Ş Genel Müdürü Encüment Ünal ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet  Zeki Yolbulan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin makamına gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

Toplantıda ilk konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’a duyarlılığından ötürü teşekkür ederken, bu hasiyetinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra söz alan Kardemir A.Ş Genel Müdürü Ercüment Ünal, 2015/2016 yıllarında Kardemir’in mali tablosuna bakıldığında zarar açıkladığını, Kardemir’in insan ve çevre sağlığına büyük önem verdiğini, şimdiye kadar birçok çevre yatırımı yaptıklarını, toz dışında kesinlikle çevreye tehlikeli atık vermediklerini, böyle bir atıklarının olmadığını söyledi.

11 maddelik çevre yatırımlarını belirlediklerini ve bunlarla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Genel Müdür Ünal, sırasıyla, sinter, kok, çelikhane ve yüksek fırınlarla ilgili çevre yatırımlarının ihalelerinin yapılacağını, Kasım ayının ikince haftası bu konularla ilgili çalışmalara başlanacağını belirtti.

Kameralar önünde bir aylık süre isteyen ve tüm basın mensuplarını 1 Ocak itibarıyla Kardemir’de yerinde toplantıya çağıran Genel müdür Ünal, 2018 yılı sonuna kadar belirtilen 11 maddelik çevre yatırımlarının biteceğini söyledi.

Ünal son olarak “ 1 Ocak itibarı ile başlamadığımız çevre yatırımı olmayacak. 1 Ocak’ta tekrar gelin görüşelim yerinde Kardemir’de tekrar toplantı yapalım. Size söz veriyorum 2018 yılı sonuna kadar tüm çevre yatırımlarımız bitecek” dedi

Daha sonra söz alan Belediye başkanı Rafet Vergili, “ 11 maddelik çevre yatırımları programları var. Önümüzdeki günlerde önemli ihaleler yapılacak. Biz 6 ay gibi kısa sürede tüm çevre yatırımlarını biteceğini anlıyoruz. Herkesin hakkı tertemiz bir Karabük’te yaşamak” dedi

Marzincle ilgili bir soruya da yanıt veren Belediye Başkanı Rafet Vergili, bugün Marzinc tüm Yönetim Kurulu üyelerinin Karabük’e geleceğini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Mehmet Yılmaz BALCI12 Ekim 2017 / 10:42Yanıtla

Sayın Belediye Bakanım “Herkesin hakkı tertemiz bir Karabük’te yaşamak” hakkının savunucusu olmanızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyor, konunun takipçisi olacağınızı ümit ediyorum.Saygılar…

selim12 Ekim 2017 / 11:20Yanıtla

bunca yıl neden beklendi de şimdi herkes harekete geçti bence araştırılması gerekir. vatandaş düşünülseydi yıllarca sessiz kalınmazdı. ne var bu işin arkasında kafalar iyice karıştı. Temiz hava için 1 yıl daha bekleyeceksek, neden ceza kesilmiyor bu firmalara? Şu anda çevreye zararlı atık bırakıyorsa fabrikalar, ceza kesmek gerekmez mi? Lütfen bu konuya da yetkililer açıklık getirsin. Devlet her zaman milyonların içinde lüks hayat yaşayanların yanında mı olacak? Tamam devletimiz desteklesin yatırımları kalkınmamız gerekiyor ama insan nesli tehlikeye giriyor ise kimin için ya da ne için kalkınacağız acaba?

marzinc16 Ekim 2017 / 10:41Yanıtla

https://marzinc.org
sitesinde tüm detayları ve gerçekleri bulabilirsiniz.