“Bal” Samsun’da Marka Olacak « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

“Bal” Samsun’da Marka Olacak

YEDAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNDERLİĞİNDE AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ PROF.DR. TÜLAY BAKIR, ATAKUM BELEDİYESİ YALI CAFE’DE SAMSUNLU GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELEREK YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

Bu haber 09 Mart 2015 - 12:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Samsun’da arıcılığı geliştirerek marka bal oluşturma yolunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

YEDAŞ Genel Müdürlüğü önderliğinde AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Atakum Belediyesi Yalı Cafe’de Samsunlu gazetecilerle bir araya gelerek yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Bakır’ın YEDAŞ’a çok büyük faydalarının olduğunu belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır’ın şirketimize çok ciddi faydaları var. Hem işletme gideri hem yatırım tarafı tamamının bir onay süreci var. Bu konuda da milletvekilimiz Tülay Bakır bizim büyük destekçimiz. Ankara’da beraber çok toplantılar yaptık. Orada bile ders çalışır gibi toplantı yaptık. Yatırımlarımızı masaya yatırdık. Biz de kendisine bu anlamda bizimle paylaştıklarını basın mensuplarıyla paylaşmasını ve bilgilendirmek istedik” dedi.

Yapmış olduğu projeleri hakkında bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, “Ben özellikle kırsal kalkınmanın daha fazla artması ve bunun içinde kadınların iş gücüne daha fazla katılmaları için ayrı bir çaba sarf ediyorum. Elbette eğitim düzeyimizin 12 yıla çıkması nedeniyle, bir 10 yıl sonra çok daha farklı konular konuşacağız” diye konuştu.

“BAL” SAMSUN’DA MARKA OLACAK

Samsun’da arıcılığı geliştirerek marka bal olma yolunda çalışmalarının olduğunu belirten Bakır, “Bu yönde Salıpazarı ilçesinde 42 bin 200 dekarlık bir kestane ormanımız var. Burada zaten bal üretimi var. Ama biz burada kadın üreticilere önem verdik. Geçen sene 30 kadınımıza 30’ar tane kovan dağıttık. Bunlar OR-KÖY kredileri ile verildi. Yıllık beklenen gelir kestane balında 30 kovan için 27 bin 700 TL gibidir. Bu hep devam edecek. Bunların oğul vermeleri arttıkça gelirleri de artacak. Biz geçen sene bunu Salıpazarı ilçesinin 4 mahallesinde yürütmüştük. Bu sene buna 5 mahalle daha kattık. İnşallah çok kısa süre içersinde bunlara kovan dağıtımı da olacak. Bunların hemen yanında Ayvacık ilçemiz var. Ayvacık ilçemizde de 3 mahallemizde var. Fakat bunların birinde hem kestane var hem de kekik balı var. Bu bal daha kıymetli ve daha pahalıya satılıyor. Kestane balın toptancıya satışı 60 TL, kestane ve kekik balın satışı ise 70 TL. Bal ormanlarımız var. Vezirköprü’deki ormanımız bitti, Havza’daki çalışmalarımız devam ediyor. Burada bal üretimine elverişli bitkiler ve ağaçlar üretiliyor. Bunlarda tamamını kadın bal üreticilerine verecek şekilde planladık. Bu çalışmalarımızda iyi gidiyor” şeklinde konuştu.

“İŞARET DİLİ BİLİMSEL DEĞİL”

Konuşmasının devamında işaret dilinin bilimsel olmadığı görüşünü dile getiren Milletvekili Bakır, “Benim kardeşim işitme engelli. Onunla daha çok yazarak, bazı şeyleri de dudaktan konuşuruz. O zamanki eğitim imkanları, dudaktan konuşmayı öğretecek, bütün topluma öğretecek durumda değildi. Şimdi işaret dili kullanılıyor ki, bana göre hiç bilimsel değil” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.