Başbakan Davutoğlu Gümüşhane’de « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Başbakan Davutoğlu Gümüşhane’de

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU, PARALEL ÇETEYE GÜMÜŞHANE’DEN SESLENEREK “DÜN YARGIDA BİR DARBE YAPMAYA KALKIŞTILAR. YETKİLİ OLMAYAN BİR MAHKEME, YETKİLİ OLMADIĞI HALDE YASALARIN TÜMÜYLE DIŞINA ÇIKARAK, HAKLARINDA DAVA YÜRÜYEN TUTUKLULARLA İLGİLİ TAHLİYE KARARI ALDI. YETKİN YOK, YASAL HİÇBİR ZEMİNİ YOK. NİYE BUNU YAPIYORLAR BİLİYOR MUSUNUZ, HALA ŞUNU DEMEYE ÇALIŞIYORLAR, ‘PARALEL OLARAK BİZ BURADAYIZ, GÜÇLÜYÜZ’. BEN DE ONLARA GÜMÜŞHANE’DEN SESLENİYORUM. DEVLET OLARAK, MİLLET OLARAK BİZ DE BURADAYIZ, BU MEYDANDAYIZ, MEYDANI SİZE BIRAKMAYIZ. MEYDANI PENSİLVANYA’DAN GELEN TALİMATLARLA HAREKET EDEN HAKİMLERE, SAVCILARA BIRAKMAYIZ. BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİL” DEDİ.

Bu haber 26 Nisan 2015 - 15:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, paralel çeteye Gümüşhane’den seslenerek “Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme, yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, ’paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz’. Ben de onlara Gümüşhane’den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil” dedi.

Gümüşhane Mitingi için bugün helikopterle Erzincan’dan Gümüşhane’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zafer Meydanı’nda Gümüşhaneliler’e seslendi. “Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz” diyen Davutoğlu “Bize yaban diyar yakışmaz. Gerçekten milletin önüne hoca unvanıyla çıkanların ilk vazifesi o milletle yaşamak, o milletle düşünmek, o milletin bağrında toprağa girmektir. Allah şahittir ki bazı hoca adı altında yurtdışından bu kumpası yapanlar, onlar işte o hocalık unvanını da hak etmezler. Milletle birlikte bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler” diye konuştu.

“Şerler def ola dedik hemen şer kendini gösterdi” diyerek konuşmasını sürdüren Davutoğlu, “Dün akşam birden yargıda darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme yetkili olmadığı halde yasaların tümünün dışına çıkarak haklarında dava yürüyen tutuklulularla ilgili tahliye kararı aldı. Hala şunu demeye çalışıyorlar. ‘Paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz’. Ben de Gümüşhane’den sesleniyorum; devlet olarak millet olarak buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakim ve savcılara bırakmayız. Bir hafta önceden Pensilvanya’dan talimat aldılar, kayıtları var bizde. ‘Hapsihaneden çıkarılsınlar’ diye. Yurtdışından talimatlarla yargıyı yönlendirmeye, yönetmeye çalışanlara karşı her zaman tam bağımsızlık dedik, birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpas yapan bu çete, hala bunun peşinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu çetenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargı mensuplarımıza sesleniyorum, sizlerin itaat edece tek şey vicdanınızdır. Vicdanınızla karar verdiğinizde bu millet, milli iradeyle iş başına gelmiş hükümetler her zaman sizin arkanızda olmuştur. Biz hiçbir zaman yargıya müdehale etmedik, etmeyeceğiz de” şeklinde konuştu.

Bu çetenin KPSS sorularını çaldığını hatırlatan Davutoğlu “Bu halkın çocukları sınavlara girdi ama birileri de kendi yetiştirdiklerine sınav sorularına verdi ve onlar kazandı sizin çocuklarınız kaybetti. Bu mudur dindarlık. Bir hoca ve öğretim üyesi olarak buna her zaman isyan ettim.. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için milli irade seferberliği ilan ediyoruz. Milli iradeyi her ne şartta olursa olsun, darbecilere, vesayetçilere, paralelecilere karşı korumaya var mısınız?” diye seslendi.

Yeni Türkiye sözleşmesi ilan ettiklerini kaydeden Davutoğlu, “7 Haziran seçimleri tarihi seçimdir. Şimdiye kadar AK Parti’ye en güçlü destek hep Gümüşhane’den geldi. Milli irade sınavına girdiğimiz şu günlerde yine 2’de 2 diyormuyuz ? En az yüzde 75 diyor muyuz” diyerek Gümüşhaneliler’in desteğini istedi.

Şah Fırat Operasyonu’nda şehit olan astsubay Halit Avcı’nın annesi Fatma ve babası Mustafa Avcı’yı konuşma yaptığı platforma çıkaran Başbakan Davutoğlu, “Baş veririz baş eymeyiz” diyerek anne ve babanın elini öptü.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.