BATI KARADENİZ’DE BALIKÇILAR DİP AVCILIĞINA YÖNELDİ

blank
tarafından
24 Ocak, 2015 22:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 7
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik
blankBatı Karadeniz’de balık avı için denize açılan balıkçılar, dip avcılığına yönelerek, salyangoz ve kum midyesi avlamaya başladı.

Akçakoca’da onlarca tekne sabah saatlerinde avlanmaya çıktı. Balık yerine kum midyesi avlayan balıkçılar, Karadeniz’de özellikle son 2 yıldır balık türünde azalmalar olduğunu belirterek, "Bölgemizde küresel ısınma nedeni ile balık çeşitleri azaldı. Ayrıca her yıl bir çeşit balık yok oluyor. Son zamanlarda deniz salyangozu, kum midyesi ve dipte yaşayan diğer deniz canlıları avlanmaya başlandı. Deniz salyangozu kilosu 1 TL’den satışa sunuluyor. Özellikle kum midyesi ve deniz salyangozu doğrudan ihraç ediliyor. Bizim halkımız bu hayvanları yemiyor. İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderilen kum midyesi, Karadeniz’den çıkartılan deniz salyangozları Sinop ve Samsun’da bulunan tesislerde konserve haline geliyor ve ihraç ediliyor” dediler.[gallery ids="5031,5032,5033"]

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ŞEHİT NURİ ÖZCAN’IN NAAŞI KARABÜK’E GELDİ

blank
Avatarı
Karabük Haber tarafından
14 Kasım, 2025 14:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 47
Yorum Sayısı: 0
Ünal Mühendislik

Gürcistan'da C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan'ın naaşı Ankara'daki törenin ardından Zonguldak Havalimanı'nda karşılandı. Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelirken Gürcistan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubayı Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan'ın (53) şehadet haberi, memleketi Karabük'teki ailesine ulaştı. Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen askeri törenin ardından şehitlerin naaşları defnedilmek üzere havayoluyla memleketlerine gönderildi. Şehit Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan'ın naaşı da memleketi Karabük'e getirilmek üzere Zonguldak Havalimanı'nda karşılandı. Şehit Özcan'ın annesi Şamiye Özcan ile babası Mehmet Özcan, eşi ve iki çocuğu havalimanında gözyaşı döktü. Karşılama törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Mummer Avcı ve Ahmet Çolakoğlu, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehidin naaşı karşılama töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Karabük'e gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.