BU ŞEHRİ AKİLLER PLANLAYACAK! « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

BU ŞEHRİ AKİLLER PLANLAYACAK!

Bu haber 15 Ocak 2016 - 1:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, şehrin akilleri ile birlikte masaya oturarak şehrin planlamasını birlikte yaptıklarını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Saylar, basın mensupları ile bir araya gelerek Karabük’te yapılacak ve devam eden yatırım projeleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.
ŞEHRİN KABUL EDECEĞİ BİR CAMİİ İNŞA EDİLECEK
Seçimler sonrasında hızlı bir şekilde projelerle ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Saylar, “Karabük’te siyasetin içerisinde olan insanların aynı masa etrafında oturarak şehrin 20-30 yılını planlamaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Karabük’te diğer siyasi partilerin il başkanları ile bir araya gelerek kendileriyle verimli bir toplantı yaptık. Bunun devamını da yapmaya karar verdik. AK Parti seçimlerde yüzde 60 oy almış olmasına rağmen yüzde 40’lık kesimin temsilcilerinin de aynı masada olup onların taleplerini bize getirebilmesini arzuluyoruz. Bu şehir, huzur ve barış olduğu sürece daha hızlı koşacaktır ve büyüyecektir. İl Başkanlarının ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet beyle bir araya geldik. Hükümetin yapacağı projelerde belediyenin katkı vermesi gerekiyor. Bu anlamda Başkanımızla aynı masa etrafında oturarak yapılacak projelerle ilgili beraber karar verdik. Valilik binası, Adliye binası, şehrin camisi, tıp fakültesi, imam hatip lisesinin yeri ile ilgili Belediyenin yapacağı işler var. Burada hem vatandaşımız hem milletimiz kazanacak. Şehre gelecek hizmetlerin hızlı hareket etmesi için belediyenin de taşın altında eli olması gerekiyor. Valilik binası ile ilgili olarak Belediyeye ait binaya teklifler yapıldı. Yeşil mahalledeki o bina hepimizin malı. Atıl durması iyi değil ve israfı önlememiz gerekiyordu. Burayı biran önce çözelim dediğimiz zaman Valilik ve Özel idare olarak bu binanın birlikte kullanabileceği raporu geldi. Belediye de bu binayı vereceğini söyleyince yazışmalar başladı. Artık bu şehir 40-50 yıl önceki planlamanın dışında şehrin merkezinin 130 bin öğrencisiyle birlikte 150 bin nüfuslu bir şehir oldu. Böyle bir şehirde şehir camisi olması gerektiğini biliyoruz. Gerekiyordu gerekmiyordu diye polemiğe girmeyeceğiz. Mevcut valilik binasının olduğu yere bu cami yapıldığında iyi ki yapılmıştır denileceğini de düşünüyoruz. Şehrimizin dini anlamda bayramlarda cenazelerde böyle bir camiye ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bazı polemiklere girmek istemiyoruz. Yüzde 99,9’u Müslüman olan bir ülkede her insanın camiye saygılı olduğunu biliyoruz. Şehir camisinin oraya katkı vereceğini düşünüyoruz. Şehirde bunu zaman içinde görecek. Kurulacak dernek ile şehrin kabul edeceği bir camii inşa edilecek” dedi.
ŞEHRİN PLANLAMASINI BİRLİKTE YAPIYORUZ
Başkan Saylar, İmam Hatip Lisesi ile ilgili KARDEMİR’in yapacağı proje olduğunu ve onu beklediklerini kaydederek, “ Tıp Fakültesi binası ile ilgili çalışmalar var. Bunları planlarken, şehrin akilleri ile birlikte masaya oturarak şehrin planlamasını birlikte yapıyoruz. Sanayileşme, kamu binaları, konutlaşma nasıl olmalı diye planlamalarını yapıyoruz. Karabük’te bu anlamda şehrimize katkı veren bütün paydaşların iyi niyetinden dolayı masaya oturdukları için teşekkür ediyorum. Kazanım Karabük için olacak” ifadesinde bulundu.
Daha önce sözünü verdikleri projeler hakkında da bilgiler veren Saylar, “5 bin evlerde sporcu fabrikası yatırımımız var. Karabük’te doğa şartlardan dolayı arazi üretmekte sıkıntı çekiyoruz. Hazine arazi ve belediyenin arazisi vardı bunu çözememiştik. Sağ olsun Belediye başkanı bunu belediye meclisinden geçirdi. O bölgeye içersinde futbol, valeybol, basketbol, yüzme gibi bütün sportif faaliyetlerin olacağı bir kompleks yapacağız. Sporcu fabrikasının kararı çıktıktan sonra en kısa sürede çalışmalara başlarız. Üniversite ile ilgili ise 3-4 yıl içinde yapacakları tüm projelerde bize düşen görevde ödenek yada başka ne olursa biz göreve hazırız. Onlara da bunu ifademizi ilettik. Üniversite Rektörümüz şimdi tıp fakültesi, diş fakültesi, Sağlık Meslek yüksekokulu ve kendi içersine yapacakları projelerle ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Yeni bir yol haritası çizerek gelecekler. Üniversitenin şehre vereceği katkılarla bizlerde bu projelerin hızlanması için gerekli tüm çalışmalara destek vereceğiz” dedi.
“İSMETPAŞA’DA 10 MİLYON METREKARE BİRİNCİ ALAN BAŞLIYOR”
Uzun süredir gündemde olan Filyos Liman projesi ile ilgili olarak mahkemelerin tamamlandığını da aktaran İl Başkanı Saylar, “ Filyos liman projesi ile ilgili Mehmet Ali Şahin bey kamuoyuna gereken bilgileri verdi. Burayla ilgili iki tane dava var ve bunların bir tanesinin kararı çıktı, diğer kararında çıktığı ve yazısının gelmediği bildirildi. Şuanda burayla alakalı en önemli konu, Filyos alt yapı ihalesine itiraz vardı ve bunla alakalı karar verildi ve mahkeme kararı bakanlığa ulaşması bekliyor. Yakında çalışmalar başlayacak. Öte yandan İsmetpaşa projesi ile ilgili olarak Sanayi Bakanımıza gittik ve dosyaları verdik. Tarımla ilgili küçük bir anlaşmazlık vardı. Yazını değişmesi gerekiyor. OSB Genel Müdürü bunla ilgili metinleri verdi ve tüm dosyaları vererek müracaatımızı yaptık. Bundan sonraki süreç Organize Sanayi Bölgesi kurma kurulu buraya gelerek inceleme yapacak. Bunla ilgili bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyoruz, yapım kararı verileceğini bekliyoruz. 10 milyon metrekare ile birinci etap makine imalat ihtisas organize sanayi bölgesinin şimdiden şehrimize hayırlı olsun diyorum”
“HASTANE DE UFAK TEFEK SORUNLAR VAR”
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ufak tefek sorunların bir önce giderilmesi için çalışmaların yapılacağını temenni ettiklerini de ifade eden Saylar, “ Hastanede şuan By-pass ameliyatları başladı. Bir yıl önce söylemiştik şimdi anjiyolar yapılıyor ve kalp ameliyatları da başladı. Hastanede sorunlar yok değil. Çere illerden de hastalar geldiğinden sorunlar oluyor. Hasta sayısı çoğaldıkça sıkıntılar ortaya çıkıyor. 5 – 6 bin polikiniklerin olduğu hastanede ufak tefek sorunlar oluyor bunları çözmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Yenice ve Eskipazar’daki hastane inşaatları sürüyor. 5 bin evlerde sağlık kompleksi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Orada bir toprak kayması olduğundan çalışmalarda biraz aksaklık yaşandı ama söz verildiği tarihte hizmete girecek” diye konuştu.
Başkan Saylar, DSİ’nin yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydederken, karayollarında istedikleri verimi alamadıklarını ve memnun olmadıklarını söyledi.
Başkan Saylar, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.