Çatlaklıkların Oluştuğu Evde Tehlikeli Yaşam « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Çatlaklıkların Oluştuğu Evde Tehlikeli Yaşam

Bu haber 06 Ocak 2022 - 14:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’te 6 ay önce evinde çatlaklıklar meydana gelen yüzde 55 engeli bulunan 3 çocuk babası kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Merkez ilçeye bağlı Cumayanı Köyü’nde yaşayan Tevfik Kılıç’ın evinde 6 önce meydana gelen sarsıntının ardından çatlaklıklar meydana geldi. Kılıç’ın durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri aileden evi boşaltmasını istedi. Geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 55 engeli bulunan üç çocuk babası Kılıç, aldığı 660 TL aylıkla kiraya çıkamayacağını belirterek kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

İHA muhabirine konuşan Tevfik Kılıç, 6 ay önce meydana gelen sarsıntıyla evinde hasar meydana geldiğini söyledi.
“Ne yapacağımı şaşırdım”
Valiliğe verdiği dilekçelerden olumlu yanıt alamadığını belirten Kılıç, “Daha sonra AFAD ekibini aradım. Geldiler ve evimde çekim yaptılar. Burada oturamazsın, deprem olursa çoluk çocuğuna bir şey olur dediler. Bende ne yapacağımı şaşırdım” diye konuştu.
“Babalık görevini yerine getiremiyorum”
Kılıç, durumun içinden çıkamayınca intihara kalkıştığını ifade ederek, “660 TL maaş alıyorum. Çocuklarımı engelli maaşımla geçindiriyorum. Okula giden Yağmur adında çocuğum var. Öğretmen sağ olsun, yemek yerken çocuğumu çağırıyor karnını doyuruyor. Ben babalık görevini yerine getiremiyorum” dedi.
Yetkililerden yardım isteyen Kılıç, “Sadece çoluk çocuğumun başını sokacak bir yuva veya benim evimin tamirini yapsınlar. Başka bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıç, iki gün önce kamu kurumunun çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulunarak polisi saatlerce uğraştırmış, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ’un ikna çabalarının ardından bulunduğu yerden indirilmişti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.