Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi erken başladı « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Çavuş Üzümü’nde hasat dönemi erken başladı

Bu haber 13 Ağustos 2024 - 22:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kendine has aroması ve kokusu ile diğerlerinden ayrılan Çavuş Üzümünde hasat dönemi sıcaklıklar nedeniyle 1 ay önceden başladı.
Safranbolu ilçesinde uzun yıllardır yetiştirilen ince kabuklu olması, hoş kokusu ve kalitesiyle tercih edilen “Çavuş Üzümü” hasadı başladı.
“Çobançavuşu”, “pembeçavuş” ve “misketçavuşu” gibi çeşitleri de bulunan ve ince kabuğu, az çekirdek sayısı, orta iri şekliyle dikkat çeken Çavuş Üzümü geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaretle tescillenmişti.
Bu yıl hava sıcaklıklarının fazla olması dolayısıyla 1 ay önceden başlanan hasat, üreticisinin yüzünü de güldürecek.
Çerçen Köyünde üretim yapan Metin Halıcı, bu yıl hasadın iyi olduğunu belirterek, “Havalar sıcak gittiği için hasat 1 ay öncesinde başladı. Normalde Eylül ayında yaptığımız hasadı Ağustos ayının ilk haftasında yapmaya başladık” dedi.
“Rekolte yağmurlar zamanında yağdığı için iyi” diyen Halıcı, “Kuraklık olduğunda biraz küllenme görüldü ama çok sıkıntı oluşturmadı” ifadelerini kullandı.
Halıcı, 4 dekar alanda yaptığı üretimden 6 ton hasad beklediğini söyledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.