Çaycuma Belediye Başkanından “Köprü Kararı” Açıklaması « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

Çaycuma Belediye Başkanından “Köprü Kararı” Açıklaması

ZONGULDAK’IN ÇAYCUMA İLÇESİNDE, 6 NİSAN 2012’DE KÖPRÜ FACİASI NEDENİYLE SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEYEN ÇAYCUMA BELEDİYESİ’NİN ZONGULDAK İDARE MAHKEMESİ’NCE ÖLEN 7 KİŞİNİN VARİSLERİNE TOPLAM 630 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLMESİYLE İLGİLİ OLARAK ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KANTARCI AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Bu haber 06 Şubat 2015 - 20:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan 2012’de köprü faciası nedeniyle soruşturma izni verilmeyen Çaycuma Belediyesi’nin Zonguldak İdare Mahkemesi’nce ölen 7 kişinin varislerine toplam 630 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmesiyle ilgili olarak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı açıklamalarda bulundu.

6 Nisan 2012’de Çaycuma Köprüsü’nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı’na düşmüştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen’in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen’in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulunurken, 4 kişi halan bulunamamıştı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuyla ilgili yaptığı açıklamasında sorumlusu belli olmayan ve sorumluymuş gibi olayı belediye aleyhine verilen bu kararın haksız olduğunu savunarak, “6 Nisan 2012 yılında meydana gelen köprü faciası 15 vatandaşımızı kaybetmiştik. Bununla ilgili devlet yetkililerinin yargılanma izini çıkmamıştı. Bununla ilgili olarak açılan ceza davası henüz neticelenmedi. Ancak diğer taraftan idare mahkemelerce açılan tazminat davalarında belediyemiz aleyhine kararlar alınmaya başlandı. Bunların bir kısmı bizlere ulaştı. Şuanda bizde Danıştay’a temyizleri yapıyoruz. Sorumlusu belli olmayan, sebebi tespit edilemeyen hadisede belediyemiz aleyhine verilen bu kararlar haliyle sorumlusu olmayan bir yerde sanki sorumluymuş gibi haksız cezalandırma diye düşünüyoruz. Yargı süreci devam ediyor. Biz inanıyoruz ki, bu çöken köprü de belediyemizin eksikliği ya da bir kusuru olduğuna inanmıyorum” dedi.

“KÖPRÜ YAPMAK BELEDİYE’NİN DEĞİL, KARAYOLLARININ YÜKÜMLÜLÜĞÜDÜR”

Çaycuma Belediye başkanı Bülent Kantarcı, “Ben inşaat mühendisi ve teknik olarak yıllarca inşaat yapmış birisi olarak akarsu yataklarında yapılacak yapılara Devlet Su İşleri karar verir. İzinleri Devlet Su İşleri verir. Yol ve köprüleri de Karayolları yapar ve köprülerin ayaklarını korumayla ilgili yükümlülük de Karayollarının yükümlülüğüdür. Burada DSİ ile karayollarının ortak bir yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu gerçeğin eninde sonunda çıkacağını inanıyoruz. Çaycuma Belediyesi’nin köprü yapımı ve bakımıyla ilgili herhangi birimi yoktur. Çaycuma Belediyesi köprü yapan ve bakımı yapan bir kuruluş değildir. Karayollarının ‘Ben bu köprüyü alanımdan çıkarttım’ diye ifade vermesi Karayollarının sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Umuyorum önümüzdeki dönemde hukuk alanındaki yapacağımız çalışmalarla bu hatanın düzeltileceğini inanıyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.