CEYLAN: DEMİR ÇELİK LİSESİ PROJE OKULU OLUYOR « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

CEYLAN: DEMİR ÇELİK LİSESİ PROJE OKULU OLUYOR

Bu haber 14 Aralık 2022 - 0:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Karabük Demir Çelik Lisesinin yıkılma kararının alınmasının ardından hem Demir Çelik Liselilerin hem de şehir insanlarının tepkilerine sessiz kalınmadı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan Karabük Demir Çelik Lisesinin yıkım kararının alınmasının ardından AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’u ziyaret ettiler.

Ziyaret ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ceylan, Demir Çelik Lisesinin yeniden yapılması ve Lisenin proje okulu olması yolunda da söz alındığını ifade etti.

Ceylan’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada;  “Bugün 1975 yılı mezunu olmakla gurur duyduğum Karabük Demir Çelik Lisesinin durumu ile ilgili olarak Karabük Milletvekili arkadaşlarım Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile birlikte MEB Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy beyi ziyaret ederek Karabüke mal olmuş Lisemizle ilgili detaylı görüşme yaptık. Bakan Yardımcısı Sn.Şensoy’a Depremsellik nedeniyle Bakanlık tarafından yıkılarak yenilenme kararı alınan D.Ç Lisemizin, Karabük’e mal olmuş, Karabük’le özdeşleşmiş, yüzlerce mezununun Ülkemizin en üst düzeylerde görevler aldığı tarihi misyonu olan bir okul olduğunu ifade ettik. Dolayısıyla D.Ç Lisesiyle ilgili olarak bu misyona uygun kararlar alınmasını, mezunlarının, mevcut öğrenci ve ailelerinin üzülmemesini rica ettik. İnşaat Emlak Genel Müdürü Sn.Umut Gür’ünde katıldığı görüşmede kendileri de; Lisemizin geleceğiyle ilgili asla endişe duymamamızı, 80 yıllık ana binanın deprem yönüyle büyük risk taşıdığını, güçlendirmenin de hem çok maliyetli, hemde alan kaybına neden olacağını ifade ettiler. Görüşmeler neticesinde; Okulun aslına uygun olarak ve Karabük’lülerin beğenmesi şartıyla hızlı bir proje hazırlatılması, bunun için Valiliğe hızlıca ödenek gönderilmesine; proje sonrası yapımının hızlandırılması görüşü benimsendi. Hızlıca yenilecek Lisenin Bölgede örnek olacak bir fiziki imkana sahip olacağı, her türlü bilgisayar ve diğer modern laboratuarlara sahip olacağı, akıllı tahtalarla donatılacağı ve uzun zamandır arzu ettiğimiz Proje Okulu statüsü verileceği sözü verildi. D.Ç Lisemizin yeniden Bölgemizin saygın okullarından birisi olacak Kararların alınmasına katkı veren, başta MEB Bakan Yardımcısı Sn.Sadri Şensoy ve ekibine ve konuyu takip eden tüm Karabüklü yönetici ve hemşerilerimize D.Ç Lisesi ailesi adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.